Waar kun je goedkope vliegtickets vinden?

Laatst gewijzigd:
Gepubliceerd door: Jennifer

Waar kun je goedkope vliegtickets vinden? En wanneer is de goedkoopste dag om te vliegen? En wat is de beste dag om je vlucht te boeken? Deze vragen ga ik in dit blogbericht beantwoorden.

Waar kun je goedkope vliegtickets vinden? En wanneer is de goedkoopste dag om te vliegen?

Gemiddeld zijn de maandag, dinsdag en woensdag 12% goedkoper dan in het weekend.
En wanneer je ook nog eens kiest voor een vlucht met een tussenstop ben je gemiddeld daar bovenop 20% goedkoper uit.

Waar kun je goedkope vliegtickets vinden? En wat is de beste dag om je vlucht te boeken?

De dag van het boeken maakt niet zoveel uit. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer je op dinsdag, woensdag of donderdag boekt in plaats van zaterdag of zondag, je slechts 1,9% goedkoper uit bent.

Waar kun je goedkope vliegtickets vinden?

Wanneer ik op zoek ga naar vliegtickets, kijk ik als eerst op Google Flights. Google verzamelt van (bijna) alle luchtvaartmaatschappijen real time de tarieven die op de website staan van de luchtvaartmaatschappij.

Waar kun je goedkope vliegtickets vinden?
Datumraster Google Flights
Prijsgrafiek Google Flights

7x voordelen van Google Flights

1. Wanneer je bij “Waar wil je heen” niets invult, krijg je alle prijzen over de hele wereld te zien op de wereldkaart. Je kunt dan inzoomen op een bepaald gebied om nog meer prijzen te zien. Leuk als je bepaalde data weg wilt en bijvoorbeeld nog geen idee hebt waar heen.

2. Je krijgt te zien of je geselecteerde prijs laag, gemiddeld of hoog is in vergelijk tot afgelopen 12 maanden. Dan weet je gelijk of je een goede deal hebt of niet.

3. Je kunt notificatie aanzetten, zodat je per mail op de hoogte wordt gehouden wanneer er een prijsdaling is op de door jou gewenste vlucht.

4. Je kunt de datumraster of prijsgrafiek gebruiken (ook heel handig) om te zien of andere dagen goedkoper zijn, mocht je flexibel zijn met je dagen.

5. Wanneer je op de heen (en/of terug) vlucht klikt, ga je direct naar de desbetreffende website van de luchtvaartmaatschappij.

6. Je kunt gebruik maken van filters, zoals wel of geen ruim- of handbagage. Let op dat bijvoorbeeld Easyjet en Transavia vanaf prijzen (bagage onder stoel) tonen.

Maar ook kun je filteren op wel of geen tussenstop. Wanneer je bijvoorbeeld naar de website van Easyjet gaat en je zoekt naar een vlucht van Amsterdam naar Sardinië, krijg je alleen rechtstreekse vluchten. Terwijl je in Google Flights bijvoorbeeld ook een vlucht van Amsterdam naar Milaan en van Milaan naar Sardinië krijgt te zien als gecombineerde vluchten van Easyjet.

En je kunt aangeven in het filter vanaf hoe laat je wilt vertrekken en/of hoe laat je wilt aankomen, mochten er meerdere vluchten zijn.

7. Wat ik ook fijn vind, is dat je meerdere vertrek-luchthavens kunt selecteren om te zoeken. Dit doe je door op het ‘+’ teken te klikken rechts in het vertrekveld.

Stappenplan goedkope vluchten vinden met Google Flights

Stap 1: Vul aantal personen in en of je een retour of enkele vlucht wilt.
Stap 2: Vul de vertrek luchthaven in en klik op ‘+’ om meerdere luchthavens te selecteren.
Stap 3: Vul bestemming in of laat leeg.
Stap 4: Vul gewenste data (je kunt later bij prijsgrafiek andere dagen bekijken), maar in deze stap gaat het om het aantal dagen dat je weg wilt. En druk op Enter.
Stap 5: Klik op alle filters en vul je wensen in.
Stap 6: Indien je een bestemming hebt ingevuld, klik op prijsgrafiek en/of datumraster om te bekijken of andere dagen gunstiger zijn.
Stap 7: Klik op het schuifbalkje bij prijzen volgen, indien je op de hoogte gehouden wilt worden van prijsdalingen voor je gewenste vlucht.

Bezoek de website van Google Flights

Wil je nog meer blogs lezen? Ga dan naar Blog.

Over de schrijver

Mijn naam is Jennifer, een reisfanaat in hart en nieren, en ik help je graag bij het vinden of samenstellen van de door jou gewenste reis. Ook kun je bij mij terecht voor een reischeck: ik check of de reis die jij op het oog hebt, echt de beste deal is.
Favoriete bestemmingen: Fins Lapland, Costa Rica en Florida.
Stel je vraag >>>