Waar auto huren voor vakantie buitenland?

Laatst gewijzigd:
Gepubliceerd door: Jennifer

Waar moet je op letten?

Wanneer je op vakantie gaat naar het buitenland en je wilt van te voren een auto huren zit je vast met vragen als: Welk autoverhuurbedrijf is betrouwbaar? Wanneer kan ik het beste een auto huren? Hoe zit het met de verzekering? In dit blogbericht deel ik waar wij altijd een auto huren, als ook enkele tips waar je op moet letten bij het huren van auto voor vakantie in het buitenland.

Auto huren


Als eerst enkele tips voor het huren van een auto voor vakantie in het buitenland:

1. Boek zo vroeg mogelijk
Het is net als bij vluchten hoe eerder hoe goedkoper. Hoe minder auto’s over en hoe meer vraag, hoe duurder het wordt. En bij sommige autoverhuurbedrijven kun je kosteloos annuleren tot wel 1 uur, maar dan heb je in ieder geval wel al de beste deal kunnen reserveren. Check paar dagen voordat je weg gaat of je nog steeds de beste deal hebt (wellicht dat het verhuurbedrijf extra’s auto’s heeft ingekocht), dan kun je dus altijd nog annuleren en voor nog een betere deal gaan mocht dat het geval zijn.

2. Kijk naar het aantal dagen dat je een auto wilt huren
Het kan soms ook aantrekkelijk zijn om een transfer of misschien een gratis shuttle vanaf de airport te reserveren naar je accommodatie en bijvoorbeeld voor een paar dagen een auto te huren in plaats van voor je hele vakantie.

3. Ga voor All-inclusive
Bij All-Inclusive zijn er geen verborgen kosten, geen ‘gedoe’ of ‘vervelende verrassingen’ ter plaatse. Voordat wij huurden bij het autoverhuurbedrijf waar wij nu altijd huren, kwam het wel eens voor dat we ter plaatse toch nog extra moesten betalen voor zogezegde extra verzekeringen. Dat deden we dan maar, want wat als…. Nu komen we dus niet meer voor vervelende verrassingen te staan.

4. Extra tip: Bestuurder en naam creditcard moeten hetzelfde zijn
Toen ik een keer met mijn moeder en broer naar Faro ging, had ik van tevoren een auto gehuurd en betaald met de creditcard. Alleen deze creditcard, welke Immanuel en ik altijd gebruiken voor bijvoorbeeld het huren van een auto, staat op naam van Immanuel… Daar ter plekke werd het gezien als een no show en moest ik een nieuwe auto huren en betalen. Op zich stond het van te voren ook op het contract, maar gelukkig heeft het autoverhuurbedrijf waar we dus nu altijd huren deze kosten vergoed, omdat op de factuur geen auto stond maar een upgrade. Dus voorkom problemen door creditcard naam en persoon die huurt, hetzelfde te houden.

De auto welke we tijdens de citytrip Faro reden
Waar auto huren voor vakantie buitenland
Huurauto Fiat 500 Sport in Valencia

Welk autoverhuurbedrijf is betrouwbaar?

Welk autoverhuurbedrijf is betrouwbaar en dan heb ik het over waar je niet voor verrassingen komt te staan. Onderstaande drie verhuurbedrijven zijn in ieder geval betrouwbaar:

Sunny Cars
In Nederland is Sunny Cars ruim 20 jaar actief en heeft een wereldwijd bereik: men kan een auto reserveren in 120 landen op meer dan 8.000 bestemmingen. Sunny Cars staat voor 100% zorgeloze autohuur, het standaard product is All-inclusive.
Bezoek de website >>>

Easy Terra
Easyterra werkt ook samen met grote aanbieders zoals Hertz, Europcar, Avis, Budget en Alamo en op lokaal niveau heeft Easyterra ook een aantal zeer concurrerende kleinere bedrijven opgenomen in de prijsvergelijking.
Bezoek de website >>>

Tui Cars
In meer dan 80 landen biedt Tui Cars een brede selectie van huurauto’s met All-inclusive pakket.
Bezoek de website >>>

Waar wij altijd een auto huren voor vakantie in het buitenland?

Wanneer wij een auto huren voor een vakantie in het buitenland, doen we dat altijd bij Sunny Cars. Toen we dus in Faro stonden, was ik blij dat ik de Nederlands sprekende klantenservice kon bereiken. Verder nooit, door het all-inclusive concept, voor verrassingen komen te staan. Sunny Cars is een van de grootste Europese aanbieders in autohuur met een wereldwijd bereik in 120 landen op meer dan 8.000 bestemmingen. Ze bezitten zelf geen vloot met huurauto’s, maar sluit contracten met alleen de beste – lokale en internationale – partners die aan strenge kwaliteit- en service-eisen voldoen. Ze hebben een hoge klanttevredenheid door eerlijke autohuur.

En ze hebben eind januari 2023 nog de Nederlandse Vakantie Award 2023 in de categorie autohuur gewonnen.

Over de schrijver

Mijn naam is Jennifer, een reisfanaat in hart en nieren, en ik help je graag bij het vinden of samenstellen van de door jou gewenste reis. Ook kun je bij mij terecht voor een reischeck: ik check of de reis die jij op het oog hebt, echt de beste deal is.
Favoriete bestemmingen: Fins Lapland, Costa Rica en Florida.
Stel je vraag >>>