Verenigde Arabische Emiraten

Verenigde Arabische Emiraten

Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten bestaan uit zeven emiraten: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Quwain, Ras Al Khaimah en Fujairah.

Beste reistijd Verenigde Arabische Emiraten: november t/m april
Visum nodig: ja
Vliegduur: 6 uur
Taal: Arabisch
Inentingen: Nee

Bekijk en vergelijk eenvoudig het meest complete aanbod aan pakketreizen Verenigde Arabische Emiraten van Nederlandse reisorganisaties:
(Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan)

Tui
Vakantiediscounter
Prijsvrij
Corendon
Suntip
Sunweb
333 Travel (Dubai)
Beachcheck

Of zelf samenstellen: Google Flights – Booking.com – Sunny Cars

Tien bezienswaardigheden Verenigde Arabische Emiraten:
 1. Burj Khalifa: ’s Werelds hoogste gebouw, gelegen in Dubai, met een observatiedek dat een adembenemend uitzicht biedt over de stad.
 2. Palm Jumeirah: Een kunstmatig aangelegd eiland in Dubai, in de vorm van een palmboom, met luxe resorts, stranden, winkels en restaurants.
 3. Sjeik Zayed-moskee: Een prachtige moskee in Abu Dhabi, bekend om zijn witmarmeren constructie, grote koepels, minaretten en een van ’s werelds grootste tapijten.
 4. Dubai Mall: Een van ’s werelds grootste winkelcentra, met meer dan 1.200 winkels, een overdekt aquarium, een ijsbaan, restaurants en entertainmentfaciliteiten.
 5. Louvre Abu Dhabi: Een indrukwekkend kunstmuseum in Abu Dhabi, dat een diverse collectie kunstwerken tentoonstelt, variërend van oude tot moderne kunst.
 6. Sheikh Zayed Grand Mosque: Een prachtige moskee in Abu Dhabi, met marmeren binnenplaatsen, gedetailleerde mozaïeken en een spectaculaire koepel.
 7. Ferrari World Abu Dhabi: Een pretpark in Abu Dhabi, gewijd aan de iconische Italiaanse autofabrikant, met spannende attracties, racesimulators en ’s werelds snelste achtbaan.
 8. Jebel Hafeet: Een majestueuze berg in Al Ain, met een schilderachtige weg die naar de top leidt en een panoramisch uitzicht biedt over de omliggende woestijn.
 9. Al Jahili Fort: Een historisch fort in Al Ain, dat dateert uit de 19e eeuw en nu dienst doet als cultureel centrum en museum, met tentoonstellingen over de lokale geschiedenis.
 10. Hatta: Een charmant stadje in de Hajar-bergen, omringd door adembenemende landschappen, waar bezoekers kunnen genieten van avontuurlijke activiteiten zoals wandelen, fietsen en kajakken.
Vijf interessante feiten over Verenigde Arabische Emiraten:
 1. Burj Khalifa, ’s werelds hoogste gebouw, is gevestigd in Dubai en bereikt een hoogte van meer dan 828 meter.
 2. De Verenigde Arabische Emiraten hebben zeven emiraten, waarvan Dubai en Abu Dhabi de bekendste zijn.
 3. Het land herbergt ’s werelds eerste zevensterrenhotel, het Burj Al Arab in Dubai, dat een symbool is geworden voor luxe en exclusiviteit.
 4. De VAE hebben een indrukwekkende kunstmatige eilandenproject genaamd “The Palm Islands”, waaronder Palm Jumeirah, Palm Jebel Ali en Palm Deira.
 5. De VAE hebben een divers cultureel landschap, waarin traditionele Arabische gebruiken en moderne westerse invloeden samenkomen. Het land organiseert verschillende festivals en evenementen om de cultuur te vieren, zoals het Dubai Shopping Festival en het Abu Dhabi Film Festival.

Vakantie boeken naar de Verenigde Arabische Emiraten? Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan:

Tui
Vakantiediscounter
Prijsvrij
Corendon
Suntip
Sunweb
333 Travel (Dubai)
Beachcheck

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Verenigde Arabische Emiraten? Neem contact met ons op.