Vanuatu

Vanuatu

Vanuatu

Vanuatu, een eilandnatie in de Stille Oceaan, biedt vulkanen, weelderige regenwouden, adembenemende stranden en een rijke Melanesische cultuur.

Beste reistijd Vanuatu: mei t/m oktober
Visum nodig: nee
Vliegduur: 32 uur inclusief tussenstops
Taal: Engelsen Frans
Inentingen: Nee, aanbevolen DTP en Hepatitis A

Reisorganisaties pakketreizen Vanuatu:

Expedia

Zelf samenstellen: Booking.com – Google Flights

Tien bezienswaardigheden Vanuatu:
 1. Mount Yasur: Bezoek de actieve vulkaan Mount Yasur op het eiland Tanna en ervaar spectaculaire uitbarstingen en lavastromen.
 2. Blue Holes: Verken de prachtige Blue Holes op Espiritu Santo, natuurlijke zoetwaterzwembaden omringd door weelderige jungle.
 3. Champagne Beach: Geniet van het ongerepte witte zand en het turquoise water van Champagne Beach, een van de mooiste stranden van Vanuatu.
 4. Port Vila: Verken de bruisende hoofdstad Port Vila, met zijn kleurrijke markten, historische bezienswaardigheden en levendige cultuur.
 5. SS President Coolidge: Duik naar het wrak van de SS President Coolidge, een legendarisch scheepswrak dat nu een populaire duiklocatie is.
 6. Mele Cascades: Maak een wandeling door het weelderige regenwoud naar de Mele Cascades, prachtige watervallen met verfrissende zwempoelen.
 7. Millennium Cave: Ga op avontuur en verken de Millennium Cave op Espiritu Santo, een indrukwekkend ondergronds grottenstelsel met watervallen en zwempoelen.
 8. Hideaway Island: Ontsnap naar Hideaway Island, een klein paradijselijk eiland dat bekend staat om zijn kristalheldere water en geweldige duik- en snorkelmogelijkheden.
 9. Landdiving: Ervaar de traditionele rite van het landduiken in Pentecost Island, waar lokale mannen zich met lianen van hoge torens laten vallen.
 10. Custom Villages: Bezoek de traditionele dorpen van Vanuatu, waar je kunt kennismaken met de lokale cultuur, traditionele dansen kunt zien en kunt genieten van gastvrije gemeenschappen.
Vijf interessante feiten over Vanuatu:
 1. Actieve vulkanen: de thuisbasis van enkele van ’s werelds meest toegankelijke en spectaculaire actieve vulkanen, zoals Mount Yasur op Tanna Island.
 2. Culturele diversiteit: een buitengewone culturele diversiteit met meer dan 100 inheemse talen en verschillende traditionele gemeenschappen die hun unieke erfgoed behouden.
 3. Landduiken: de oorsprong van landduiken, ook bekend als nagol of bungeejumpen met lianen, een eeuwenoud ritueel dat plaatsvindt op Pentecost Island.
 4. Blauwe Gaten: Vanuatu staat bekend om zijn prachtige “blauwe gaten”, natuurlijke zoetwatergaten en lagunes met kristalhelder blauw water die perfect zijn om in te zwemmen en te snorkelen.
 5. Werelderfgoed: Vanuatu heeft vier locaties op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, waaronder Chief Roi Mata’s Domain, een archeologische en culturele site op Efate Island.

Vanuatu reis boeken? Ga naar:

Expedia

Of stel zelf samen: Booking.com – Google Flights

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Vanuatu? Neem contact met ons op.