Tuvalu

Tuvalu

Tuvalu

Tuvalu, een afgelegen eilandnatie in de Stille Oceaan, betovert met zijn paradijselijke stranden, kristalhelder water, rijke cultuur en warme gastvrijheid.

Beste reistijd Tuvalu: september en oktober
Visum nodig: nee bij < 1 maand
Vliegduur: 34 uur inclusief tussenstops
Taal: Engels
Inentingen: Nee, aanbevolen DTP en Hepatitis A

Reisorganisaties pakketreizen Tuvalu:

Expedia

Zelf samenstellen: Booking.com – Google Flights

Tien bezienswaardigheden Tuvalu:
 1. Funafuti: Verken de hoofdstad van Tuvalu, Funafuti, en maak een wandeling langs het strand, bezoek de lokale markt en bewonder de prachtige lagune.
 2. Nanumea: Bezoek het eiland Nanumea, bekend om zijn witte zandstranden, kokospalmen en traditionele vistuinen.
 3. Nanumaga: Ontdek Nanumaga, een klein eiland met een prachtige lagune, perfect om te zwemmen, snorkelen en te genieten van de rustige sfeer.
 4. Nui: Verken het afgelegen eiland Nui, waar je kunt genieten van ongerepte stranden, mooie koraalriffen en het traditionele dorpsleven kunt ervaren.
 5. Funafala: Bezoek Funafala, een klein eiland dat deel uitmaakt van de Funafuti-atol, waar je kunt genieten van afgelegen stranden en het prachtige koraalrif kunt verkennen.
 6. Te Namo Marine Conservation Area: Verken dit beschermde mariene gebied, waar je kleurrijke vissen, koraalriffen en ander zeeleven kunt zien tijdens het snorkelen of duiken.
 7. Bezoek lokale dorpen: Maak kennis met de gastvrije bevolking van Tuvalu door een bezoek te brengen aan lokale dorpen, waar je de traditionele cultuur en levensstijl kunt ervaren.
 8. Tuvalu Philatelic Bureau: Bezoek het Tuvalu Philatelic Bureau in Funafuti en ontdek de fascinerende postzegelcollectie van het land.
 9. Fongafale Islet: Verken het belangrijkste eiland van Funafuti, Fongafale Islet, waar je kunt genieten van de prachtige stranden en kunt ontspannen in de tropische omgeving.
 10. Maakai Village: Breng een bezoek aan Maakai Village op Vaitupu, waar je kunt kennismaken met de lokale tradities en de kunst van het maken van kopra kunt ervaren.
Vijf interessante feiten over Tuvalu:
 1. Kleinste eilandnatie: Tuvalu is een van de kleinste landen ter wereld en de op drie na kleinste onafhankelijke natie ter wereld in termen van landoppervlakte.
 2. Laaggelegen eilanden: Het bestaat uit negen atollen die slechts enkele meters boven zeeniveau liggen. Het land wordt bedreigd door klimaatverandering en de stijgende zeespiegel.
 3. Vlaggenprotocol: Vanwege de geringe omvang en het gebrek aan voldoende ruimte, gebruikt het land een uniek vlaggenprotocol dat de vlaggen in een draaicyclus van vier dagen verdeelt over de vier belangrijkste overheidsgebouwen.
 4. Funafuti Conservation Area: Tuvalu heeft het Funafuti Conservation Area opgericht, een beschermd marien gebied dat helpt bij het behoud van de unieke biodiversiteit en koraalriffen van het land.
 5. Gezonde levensstijl: De bevolking van Tuvalu heeft traditioneel een gezonde levensstijl behouden, waarbij visserij en landbouw belangrijke activiteiten zijn. Ze consumeren veel vis, kokosnoten en lokaal geteelde producten.

Tuvalu is een unieke eilandnatie die te maken heeft met uitdagingen als gevolg van de klimaatverandering. Het land heeft echter een rijke cultuur, prachtige koraalriffen en een gastvrije bevolking die de charme van dit kleine land benadrukken.

Tuvalureis boeken? Ga naar:

Expedia

Of stel zelf samen: Booking.com – Google Flights

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Tuvalu? Neem contact met ons op.