Treinreis Zwitserland: tips

Laatst gewijzigd:
Gepubliceerd door: Jennifer

6x de mooiste bezienswaardigheden

Wij hebben in de zomer 2022 een 3 daagse treinpas gekocht, tijdens onze camper rondreis van 3 weken, en hebben in een paar dagen zoveel moois van Zwitserland gezien tijdens de treinreis door Zwitserland. De camper hadden we in Lauterbrunnen op de geweldige camping Jungfrau geplaatst, van waaruit we iedere dag de trein namen vanaf het station Lauterbrunnen. In dit blogbericht deel ik graag onze mooiste bezienswaardigheden met je.

Harder Kulm tijdens de treinreis Zwitserland

Vanaf treinstation Interlaken Ost is het 10 minuten lopen naar de kabelbaan richting Harder Kulm, van waar uit je een geweldig uitzicht hebt over de 2 meren van Interlaken.

treinreis Zwitserland
Harder Kulm op 1323 meter hoogte
treinreis Zwitserland uitzicht Harder Kulm
Uitzicht Harder Kulm

Zermatt tijdens de treinreis Zwitserland

Zermatt is het dorp met prachtig uitzicht op de berg de Matterhorn, wel bekend van de Toblerone chocolade. Het heeft een hele gezellige lange autoloze winkelstraat. En wanneer je deze helemaal uitloopt, komt de Matterhorn steeds dichterbij.

Lauterbrunnen tijdens de treinreis Zwitserland

Lauterbrunnen, waar we met de camper stonden, is een gezellig dorpje geklemd tussen de enorme hoge bergen met 72 watervallen. Wanneer je in de avond vanuit Lauterbrunnen naar boven kijkt, zie je enkele watervallen prachtig verlicht.

Murren tijdens de treinreis Zwitserland

Tegenover het treinstation van Lauterbrunnen vind je het gondel station dat je naar het autovrije dorpje Murren brengt. Het dorp heeft een geweldig uitzicht op de bergen Eiger, de Mönch en de Jungfrau. Door de hoge afgrond is dit een van de beste plekken ter wereld voor base-jumping.

Bern

Bern is een gezellige stad met een hele lange winkelstraat die uitkomt bij de bekende berenkuil van Bern.

Interlaken

Interlaken, met de 2 prachtige meren, ligt midden in Zwitserland en ook een geschikte uitvalsplek om verschillende plaatsen in Zwitserland te bewonderen met de trein.

Waar kun je het beste een treinticket kopen voor een treinreis Zwitserland?

Je kunt bijvoorbeeld vanuit Nederland de trein pakken naar Bern. Vanuit Amsterdam is het ongeveer 7.48 uur met de trein. En hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper. De vanaf prijs voor een enkele reis is € 38,-

Er gaat ook een nachttrein welke iedere avond vanuit Nederland vertrekt naar Basel, vlakbij bij Bern, waar je de trein naar Bern kunt pakken.

Bezoek de website van NS International >>>

En dan vervolgens een Interrail Zwiterserlandpas (Country Pass) kopen, welke wij ook hebben gekocht. Kinderen onder de 12 jaar reizen gratis mee. Jongeren onder de 28 jaar krijgen korting. Voor € 153,- per volwassene kun je 3 dagen lang heel Zwitserland rond treinen met de pas.

Of je koopt een Global Pass voor 5 dagen waarmee je vanuit Nederland direct reist. Ook hier geldt weer: Kinderen onder de 12 jaar reizen gratis mee. En jongeren onder de 28 jaar krijgen korting. Voor € 519 per volwassene reis je 5 dagen lang binnen Europa. Er zijn ook passen voor meer dan 5 dagen. Deze zijn nog voordeliger.

Waar te verblijven in Zwitserland?

Omdat wij een camper rondreis door Duitsland, Zwitserland, Italië, Kroatië, Slovenië en Oostenrijk maakten, verbleven wij op een camping. Een prachtige camping te midden van de hoge steile bergen, genaamd Camping Jungfrau Ze hebben daar naast campingplaatsen ook familiehutten.

Maar je kunt natuurlijk ook een ander verblijf in de buurt van Lauterbrunnen boeken en een auto huren.

Over de schrijver

Mijn naam is Jennifer, een reisfanaat in hart en nieren, en ik help je graag bij het vinden of samenstellen van de door jou gewenste reis. Ook kun je bij mij terecht voor een reischeck: ik check of de reis die jij op het oog hebt, echt de beste deal is.
Favoriete bestemmingen: Fins Lapland, Costa Rica en Florida.
Stel je vraag >>>