Tonga

Tonga

Tonga

Tonga, een eilandkoninkrijk in de Stille Oceaan, verwelkomt bezoekers met zijn betoverende stranden, vriendelijke bevolking, rijke cultuur en prachtige onderwaterwereld.

Beste reistijd Tonga: mei t/m november
Visum nodig: ja
Vliegduur: 21 uur inclusief tussenstops
Taal: Engels
Inentingen: Nee, aanbevolen DTP en Hepatitis A

Reisorganisaties pakketreizen Tonga:

Expedia

Zelf samenstellen: Booking.com – Google Flights

Tien bezienswaardigheden Tonga:
 1. Ha’atafu Beach: Geniet van het prachtige Ha’atafu Beach, een van de meest schilderachtige stranden van Tonga, met wit zand, turquoise water en geweldige surfmogelijkheden.
 2. ‘Ene’io Botanical Garden: Verken de weelderige ‘Ene’io Botanical Garden op Tongatapu, de hoofdeiland van Tonga, met een verscheidenheid aan inheemse planten en bloemen.
 3. Nuku’alofa: Bezoek de hoofdstad van Tonga, Nuku’alofa, waar je lokale markten, historische bezienswaardigheden zoals de Royal Palace en de Centrale Kerk kunt verkennen.
 4. Tongatapu: Verken het eiland Tongatapu, dat rijk is aan archeologische vindplaatsen, traditionele dorpjes en prachtige stranden zoals Ha’atafu en ‘Oholei.
 5. ‘Eua Island: Maak een uitstapje naar ‘Eua Island, het op een na grootste eiland van Tonga, bekend om zijn weelderige regenwouden, wandelpaden en spectaculaire kliffen.
 6. Vava’u-archipel: Ontdek de Vava’u-archipel, een groep van meer dan 50 eilanden en koraalriffen, waar je kunt snorkelen, duiken en walvissen kunt spotten tijdens het seizoen.
 7. Swallow’s Cave: Verken Swallow’s Cave, een indrukwekkende zeegrot op Vava’u, die een prachtige omgeving biedt om te zwemmen en te snorkelen.
 8. Ha’apai-eilanden: Bezoek de Ha’apai-eilanden, een schilderachtige eilandengroep met ongerepte stranden, koraalriffen en rustige atmosfeer.
 9. ‘Anahulu Cave: Verken de ‘Anahulu Cave op Tongatapu, een kalksteengrot met kristalhelder water, stalactieten en stalagmieten.
 10. Humpback Whale Watching: Ervaar het magische spektakel van het waarnemen van bultruggen tijdens hun migratie naar de wateren van Tonga. Dit is een unieke en gedenkwaardige ervaring.
Vijf interessante feiten over Tonga:
 1. Koninkrijk Tonga: Tonga is het enige overgebleven koninkrijk in de Stille Oceaan en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot meer dan 1.000 jaar.
 2. Vriendelijke Eilanden: Tonga staat bekend als de “Vriendelijke Eilanden” vanwege de warme gastvrijheid en vriendelijkheid van de lokale bevolking.
 3. Walvissenparadijs: Tonga is een van de beste plekken ter wereld om bultruggen te spotten. Elk jaar migreren deze majestueuze zeezoogdieren naar de wateren van Tonga om te paren en te baren.
 4. Polynesische cultuur: Tonga heeft een sterke Polynesische cultuur, met diepgewortelde tradities, zoals de uitvoering van kava-ceremonies en de kunst van het tufunga (handwerk).
 5. Island-hopping: Tonga bestaat uit meer dan 170 eilanden, verspreid over vijf eilandengroepen. Deze bieden een prachtige diversiteit aan landschappen, van witte zandstranden tot weelderige regenwouden en koraalriffen.

Tonga reis boeken? Ga naar:

Expedia

Of stel zelf samen: Booking.com – Google Flights

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Tonga? Neem contact met ons op.