Tanzania

Tanzania

Tanzania

Tanzania, gelegen in Oost-Afrika, biedt avontuurlijke safari’s in de Serengeti, de majestueuze Kilimanjaro, exotische eilanden zoals Zanzibar en rijke culturele diversiteit.

Beste reistijd Tanzania: juni t/m oktober
Visum nodig: ja
Vliegduur: 10 uur
Taal: Engels en Swahili
Inentingen: Aanbevolen DTP, hepatitis A

Bekijk en vergelijk eenvoudig het meest complete aanbod aan pakketreizen Tanzania van Nederlandse reisorganisaties:
(Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan)

Tui
Prijsvrij
Vakantiediscounter
Djoser
Riksja
Expedia
333 Travel
Afrikaplus

Zelf samenstellen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Tien bezienswaardigheden Tanzania:
 1. Serengeti National Park: Een wereldberoemd wildpark met ongeëvenaarde migraties van gnoes en zebra’s, en overvloedige leeuwen, olifanten en andere wilde dieren.
 2. Kilimanjaro: De hoogste berg van Afrika, een uitdagende beklimming voor avontuurlijke reizigers.
 3. Ngorongoro-krater: Een unieke vulkanische caldera met een dichte concentratie wilde dieren, een van de beste plekken voor safari’s.
 4. Zanzibar: Een betoverend eiland met witte zandstranden, turquoise wateren en een boeiende mix van culturen in Stone Town.
 5. Tarangire National Park: Een schilderachtig park met enorme baobabbomen, grote olifantenkuddes en diverse vogelsoorten.
 6. Selous Game Reserve: Een van de grootste wildreservaten in Afrika, met boot- en wandelsafari’s en de mogelijkheid om zeldzame wilde honden te spotten.
 7. Lake Manyara National Park: Een kleiner park met boomklimmende leeuwen, roze flamingo’s en een groenrijke omgeving.
 8. Mafia Island: Een minder bekend eiland met prachtige stranden, kristalhelder water en uitstekende duik- en snorkelmogelijkheden.
 9. Ruaha National Park: Een ongerept en afgelegen park, ideaal voor een exclusieve safaribeleving met grote aantallen leeuwen, olifanten en giraffen.
 10. Mount Meru: Een majestueuze berg die een uitstekend alternatief biedt voor de Kilimanjaro-beklimming, met schitterende uitzichten en minder toeristische drukte.
Vijf interessante reisfeiten Tanzania:
 1. Tanzania herbergt de hoogste vrijstaande berg ter wereld, de Kilimanjaro, met zijn met sneeuw bedekte top die het hele jaar door reizigers uitdaagt.
 2. De Great Migration in de Serengeti is een adembenemend spektakel waarbij meer dan een miljoen wilde dieren migreren op zoek naar voedsel en water.
 3. Tanzania heeft het op één na diepste meer ter wereld, het Tanganyikameer, dat rijk is aan biodiversiteit en vele unieke vissoorten herbergt.
 4. Het eiland Zanzibar heeft een fascinerende geschiedenis en is een mix van culturen, met Arabische, Swahili en Europese invloeden.
 5. Het Gombe Stream National Park, opgericht door Jane Goodall, is beroemd om haar baanbrekende onderzoek naar chimpansees en biedt een unieke kans om deze intelligente dieren in het wild te observeren.

Tanzania vakantie boeken? Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan:

Of stel zelf samen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Tui
Prijsvrij
Vakantiediscounter
Djoser
Riksja
Expedia
333 Travel
Afrikaplus

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Tanzania? Neem contact met ons op.