Swaziland

Swaziland

Swaziland

Swaziland (nu bekend als Eswatini) is een schilderachtig koninkrijk in Zuidelijk Afrika, beroemd om zijn traditionele cultuur, natuurreservaten en vriendelijke bevolking.

Beste reistijd Swaziland: juni t/m september
Visum nodig: ja
Vliegduur: 16 uur
Taal: Engels en Swazi
Inentingen: Aanbevolen DTP, hepatitis A

Bekijk en vergelijk eenvoudig het meest complete aanbod aan pakketreizen Swaziland van Nederlandse reisorganisaties:
(Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan)

Tui
Koning Aap
Expedia
Djoser

Zelf samenstellen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Tien bezienswaardigheden Swaziland:
 1. Mlilwane Wildlife Sanctuary: Een van de oudste natuurreservaten van Eswatini, ideaal om wilde dieren en vogels te observeren.
 2. Mantenga Cultural Village: Een levendig cultureel centrum waar bezoekers traditionele Swazi-dansen, ambachten en levensstijl kunnen ervaren.
 3. Hlane Royal National Park: Een koninklijk wildpark met een overvloed aan wilde dieren, waaronder neushoorns, leeuwen en olifanten.
 4. Malolotja Nature Reserve: Een prachtig reservaat met adembenemende landschappen, wandelpaden en watervallen.
 5. Mkhaya Game Reserve: Een ander natuurreservaat dat zich richt op natuurbehoud, met zeldzame diersoorten zoals de zwarte neushoorn en de roan antilope.
 6. Ezulwini-vallei: Een schilderachtige vallei met accommodaties, ambachtelijke markten en activiteiten zoals paardrijden en golfen.
 7. Ngwenya Glass Factory: Een fascinerende glasfabriek waar bezoekers getuige kunnen zijn van het ambachtelijke productieproces van glaswerk.
 8. Swazi Candle Craft Centre: Een populaire ambachtelijke markt waar prachtig handgemaakte kaarsen te koop zijn.
 9. Maguga Dam: Een indrukwekkende dam omgeven door een schilderachtig landschap en ideaal om te vissen of te genieten van een boottocht.
 10. Matenga Cultural Village and Waterfall: Een cultureel dorp in de buurt van een prachtige waterval, waar bezoekers meer kunnen leren over de Swazi-tradities en -geschiedenis.
Vijf interessante reisfeiten over Swaziland:
 1. Eswatini (voorheen Swaziland) is het laatste absolute koninkrijk in Afrika, geregeerd door koning Mswati III sinds 1986.
 2. Het land heeft een van de hoogste percentages van beschermde natuurreservaten in de wereld in verhouding tot zijn totale landoppervlakte.
 3. Eswatini staat bekend om zijn traditionele dansen, zoals de Umhlanga Reed Dance en de Incwala-ceremonie, die belangrijke culturele evenementen zijn.
 4. Het is een van de kleinste landen van het zuidelijk halfrond en wordt omringd door Zuid-Afrika en Mozambique.
 5. Eswatini heeft een indrukwekkend ambachtelijk erfgoed, met Swazi-kunstenaars die prachtige handgemaakte voorwerpen creëren, zoals houtsnijwerk, sieraden en textiel.

Swaziland vakantie boeken? Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan:

Tui
Koning Aap
Expedia
Djoser

Of stel zelf samen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Swaziland? Neem contact met ons op.