Senegal

Senegal

Senegal

Senegal, gelegen in West-Afrika, biedt een mix van bruisende steden, levendige markten, prachtige stranden, rijke cultuur en unieke mangrovewouden.

Beste reistijd Senegal: november t/m mei
Visum nodig: ja
Vliegduur: 8 uur
Taal: Frans
Inentingen: Aanbevolen DTP, hepatitis A

Bekijk en vergelijk eenvoudig het meest complete aanbod aan pakketreizen Senegal van Nederlandse reisorganisaties:
(Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan)

Tui
D-reizen
Vakantiediscounter
Prijsvrij
Suntip
Vakanties
Expedia

Zelf samenstellen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Tien bezienswaardigheden Senegal:
 1. Île de Gorée: Een eiland voor de kust van Dakar, bekend om zijn geschiedenis als slavenhandelscentrum en UNESCO-werelderfgoedlocatie.
 2. Dakar: De bruisende hoofdstad met kleurrijke markten, moderne kunstgalerijen en het beroemde Afrikaanse Renaissance Standbeeld.
 3. Lac Rose (Roze Meer): Een uniek zoutmeer bij Dakar, waar het hoge zoutgehalte de waterkleur roze maakt.
 4. Parc National des Oiseaux du Djoudj: Een belangrijke vogelreservaat in het noorden, met meer dan drie miljoen trekvogels.
 5. Sine-Saloum Delta: Een prachtige delta met mangrovewouden, kanalen en diverse wilde dieren.
 6. Saint-Louis: Een historische stad met koloniale architectuur en smalle straatjes, gelegen op een eiland in de rivier de Senegal.
 7. Parc National de la Langue de Barbarie: Een nationaal park dat een smalle landtong beschermt met stranden, duinen en vogelleven.
 8. Cap Skirring: Een populaire badplaats met prachtige stranden en goede surfomstandigheden.
 9. Parc National de Niokolo-Koba: Een van de oudste en grootste nationale parken in West-Afrika, met een diverse flora en fauna.
 10. Bassari Land: Een regio in het zuidoosten met traditionele dorpjes, indrukwekkende rotspartijen en de mogelijkheid tot trektochten.
Vijf interessante reisfeiten over Senegal:
 1. Senegal was een van de eerste Afrikaanse landen die onafhankelijkheid verwierf, en het kreeg zijn onafhankelijkheid van Frankrijk in 1960.
 2. Het land is de thuisbasis van de Sufi-broederschappen, die een belangrijke rol spelen in de religieuze en culturele identiteit van het land.
 3. De Senegalese kust is een populaire bestemming voor surfers van over de hele wereld, vooral in plaatsen als Dakar en Cap Skirring.
 4. De “Teranga” (gastvrijheid) is een essentieel onderdeel van de Senegalese cultuur, en bezoekers worden vaak hartelijk verwelkomd door de lokale bevolking.
 5. Senegal heeft een rijke muzikale traditie, met verschillende muziekstijlen zoals Mbalax, Afrobeat en reggae. Het jaarlijkse Saint-Louis Jazz Festival trekt internationale artiesten en muziekliefhebbers aan.

Senegal vakantie boeken? Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan:

Tui
D-reizen
Vakantiediscounter
Prijsvrij
Suntip
Vakanties
Expedia

Of stel zelf samen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Senegal? Neem contact met ons op.