Saoedi-Arabië

Saoedi-Arabië

Saoedi-Arabië

Saoedi-Arabië is een fascinerend vakantieland met historische bezienswaardigheden, indrukwekkende woestijnen, moderne steden, rijke cultuur en religieus erfgoed.

Beste reistijd Saoedi-Arabië: oktober t/m april
Visum nodig: ja
Vliegduur: 8 uur
Taal: Arabisch
Inentingen: Meningitis of Meningokokkenziekte

Bekijk en vergelijk eenvoudig het meest complete aanbod aan pakketreizen Saoedi-Arabië van Nederlandse reisorganisaties:
(Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan)

Tui
Koning Aap
Djoser

Of zelf samenstellen: Google Flights – Booking.com – Sunny Cars

Tien bezienswaardigheden Saoedi-Arabië:
 1. Mada’in Saleh (Al-Hijr): Een UNESCO-werelderfgoedlocatie met oude rotstombes, prachtige reliëfs en archeologische overblijfselen van de Nabatese beschaving.
 2. De Rode Zee: Een paradijs voor duikers en snorkelaars, met prachtige koraalriffen, kleurrijke vissen en mogelijkheden voor boottochten en watersportactiviteiten.
 3. Nationaal Museum van Saoedi-Arabië: Een modern museum in Riyad dat de geschiedenis, cultuur en archeologie van Saoedi-Arabië tentoonstelt, inclusief artefacten uit de pre-islamitische periode.
 4. Masmak-fort: Een historisch fort in Riyad, bekend om zijn dikke lemen muren en zijn rol in de geschiedenis van Saoedi-Arabië.
 5. Jeddah Corniche: Een schilderachtige boulevard langs de kust van Jeddah, met prachtige uitzichten, parken, attracties, restaurants en mogelijkheden om te wandelen en te ontspannen.
 6. Abha: Een bergstadje in het zuiden van Saoedi-Arabië, beroemd om zijn aangename klimaat, weelderige groene landschappen, traditionele dorpen en de Asir National Park.
 7. Edge of the World: Een spectaculaire klifrand in de buurt van Riyad, die uitkijkt over een uitgestrekte woestijn en een adembenemend uitzicht biedt op de eindeloze horizon.
 8. Diriyah: Een historische stad nabij Riyad, die de geboorteplaats is van het Saoedische koninkrijk en de thuisbasis van oude paleizen, forten en traditionele architectuur.
 9. Al-Ula: Een historische regio in het noordwesten van Saoedi-Arabië, met spectaculaire rotsformaties, oude grafstenen en de beroemde rotsformatie Al-Ula.
 10. Al Khobar Corniche: Een prachtige boulevard langs de kust van Al Khobar, met uitzicht op de Perzische Golf, recreatieve voorzieningen en mogelijkheden om te wandelen en te ontspannen.
Vijf interessante feiten over Saoedi-Arabië:
 1. Religieus en historisch belang: Saoedi-Arabië is de geboorteplaats van de islam en herbergt de twee heiligste steden van de islam, Mekka en Medina. Miljoenen moslims maken jaarlijks de pelgrimstocht naar Mekka tijdens de Hajj.
 2. Rijkdom aan olie: Saoedi-Arabië is ’s werelds grootste exporteur van ruwe olie en heeft aanzienlijke olievoorraden. De olie-industrie speelt een cruciale rol in de economie van het land.
 3. Moderne architectuur: Het land heeft een indrukwekkende ontwikkeling doorgemaakt op het gebied van moderne architectuur, met opvallende gebouwen zoals de Kingdom Centre Tower in Riyad en de Abraj Al-Bait-torens in Mekka.
 4. Behoud van traditionele cultuur: Ondanks de modernisering heeft het land sterke banden met zijn traditionele cultuur en erfgoed. Traditionele kunst, muziek, dans en kleding blijven belangrijke elementen van de Saoedische identiteit.
 5. Sociale veranderingen: De afgelopen jaren heeft het verschillende sociaal-economische hervormingen doorgevoerd, zoals het opheffen van het rijverbod voor vrouwen, het openen van bioscopen en het organiseren van culturele evenementen, als onderdeel van een bredere inspanning om het land te moderniseren en het toerisme te bevorderen.

Saoedi-Arabië vakantie boeken? Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan:

Tui
Koning Aap
Djoser

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Saoedi-Arabië? Neem contact met ons op.