Samoa

Samoa

Samoa

Samoa, gelegen in de Stille Oceaan, betovert met zijn weelderige regenwouden, uitgestrekte witte zandstranden, kristalhelder water en warme gastvrijheid.

Beste reistijd Samoa: november t/m april
Visum nodig: nee bij < 1 maand
Vliegduur: 26 uur inclusief tussenstops
Taal: Engels
Inentingen: Nee, aanbevolen DTP en Hepatitis A

Reisorganisaties pakketreizen Samoa:

Expedia

Zelf samenstellen: Booking.com – Google Flights

Tien bezienswaardigheden Samoa:
 1. To Sua Ocean Trench: Verken de adembenemende To Sua Ocean Trench, een natuurlijk zwembad omgeven door weelderige groene vegetatie.
 2. Apia: Bezoek de levendige hoofdstad van Samoa, Apia, waar je lokale markten, historische bezienswaardigheden en het Robert Louis Stevenson Museum kunt verkennen.
 3. Lalomanu Beach: Geniet van de paradijselijke schoonheid van Lalomanu Beach, een van de mooiste stranden van Samoa, met wit zand, kristalhelder water en kokospalmen.
 4. Piula Cave Pool: Ontdek de Piula Cave Pool, een natuurlijke zoetwatergrot waar je kunt zwemmen en genieten van de serene omgeving.
 5. Papaseea Sliding Rocks: Ga op avontuur bij de Papaseea Sliding Rocks, natuurlijke glijbanen gevormd door stromend water die zorgen voor plezier en verfrissing.
 6. Falealupo Canopy Walkway: Loop over de Falealupo Canopy Walkway, een hoge touwbrug die je een spectaculair uitzicht biedt op het weelderige regenwoud en de kustlijn.
 7. Togitogiga-watervallen: Bezoek de prachtige Togitogiga-watervallen, waar je kunt zwemmen in het heldere water omringd door weelderige groene bossen.
 8. Savai’i: Verken het eiland Savai’i, het grootste eiland van Samoa, met zijn ongerepte natuur, traditionele dorpen en archeologische vindplaatsen.
 9. Saleaula Lavavelden: Bezoek de Saleaula Lavavelden, waar je de overblijfselen kunt zien van een uitbarsting van de vulkaan Mount Matavanu in de vroege 20e eeuw.
 10. Aleipata-eilanden: Maak een boottocht naar de Aleipata-eilanden, een groep onbewoonde eilanden met prachtige stranden, snorkelmogelijkheden en een overvloed aan zeeleven.
Vijf interessante feiten over Samoa:
 1. Dubbel eilandstaat: Samoa bestaat eigenlijk uit twee grote eilanden, Upolu en Savai’i, en enkele kleinere eilanden. Deze eilanden bieden een verscheidenheid aan landschappen en attracties.
 2. Onafhankelijkheid: Samoa is een van de laatste plekken op aarde waar elke dag begint. Het land verschoof in 2011 van de oostelijke naar de westelijke kant van de International Date Line om de handel te bevorderen met Australië en Nieuw-Zeeland.
 3. Tatau-traditie: De traditionele tatoeagekunst, genaamd “tatau”, heeft een diepe betekenis in de Samoan cultuur. Tatoeages worden beschouwd als een symbool van identiteit, status en erfgoed.
 4. Fa’a Samoa: Fa’a Samoa is de traditionele manier van leven in Samoa en omvat sterke familiebanden, respect voor oudere generaties en het behoud van culturele waarden en gebruiken.
 5. Teuila Festival: Het jaarlijkse Teuila Festival is een belangrijk cultureel evenement in Samoa, waarbij traditionele dansen, zang, sportwedstrijden en voedsel worden gevierd om de Samoaanse cultuur te eren en te promoten.

Samoareis boeken? Ga naar:

Expedia

Of stel zelf samen: Booking.com – Google Flights

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Samoa? Neem contact met ons op.