Salomonseilanden

Salomonseilanden

Salomonseilanden

De Salomonseilanden, gelegen in de Stille Oceaan, bieden een tropisch paradijs met prachtige stranden, kristalhelder water, rijke onderwaterwereld en culturele tradities.

Beste reistijd Salomonseilanden: januari t/m maart
Visum nodig: nee bij < 6 weken
Vliegduur: 33 uur inclusief tussenstops
Taal: Engels
Inentingen: Nee, aanbevolen DTP en Hepatitis A

Reisorganisaties pakketreizen Salomonseilanden:

Expedia

Zelf samenstellen: Booking.com – Google Flights

Tien bezienswaardigheden Salomonseilanden:
 1. Honiara: Verken de hoofdstad van de Salomonseilanden, Honiara, waar je lokale markten, historische bezienswaardigheden en musea kunt bezoeken.
 2. Guadalcanal: Bezoek het eiland Guadalcanal, bekend om zijn historische betekenis tijdens de Tweede Wereldoorlog en de mogelijkheid om gezonken scheepswrakken te verkennen.
 3. Marovo Lagoon: Verken de betoverende Marovo Lagoon, de grootste zoutwaterlagune ter wereld, met zijn kristalheldere water, tropische eilanden en prachtige koraalriffen.
 4. Rennell Island: Ontdek Rennell Island, een UNESCO-werelderfgoedlocatie vanwege zijn unieke ecosysteem, regenwouden en het prachtige Lake Tegano, het grootste natuurlijke zoetwatermeer in de Stille Oceaan.
 5. Western Province: Verken de Western Province, met zijn ongerepte eilanden, traditionele dorpen en fantastische duik- en snorkelmogelijkheden, zoals het Munda-koraalrif.
 6. Tetepare Island: Bezoek Tetepare Island, het grootste onbewoonde eiland in de Stille Oceaan, dat een overvloed aan biodiversiteit, regenwouden en prachtige stranden herbergt.
 7. Uepi Island: Geniet van de prachtige stranden en het rijke onderwaterleven bij Uepi Island, een populaire bestemming voor duikers en snorkelaars.
 8. Russell Islands: Verken de Russell Islands, een archipel met prachtige stranden, historische locaties en geweldige duikspots zoals White Beach en Leru Cut.
 9. Ghizo Island: Bezoek Ghizo Island, bekend om zijn schilderachtige dorpjes, mangrovemoerassen en het prachtige Kennedy Island, waar het vliegtuigwrak van JFK te zien is.
 10. Central Province: Ontdek de Central Province, de thuisbasis van het Tenaru Falls National Park, prachtige koraalriffen en de schilderachtige Florida-eilanden.
Vijf interessante feiten over Salomonseilanden:
 1. Culturele diversiteit: De eilandengroep is de thuisbasis van meer dan 70 verschillende etnische groepen, elk met hun eigen unieke taal, tradities en culturele praktijken.
 2. Werelderfgoed: De Salomonseilanden hebben drie locaties die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan: Rennell Island, East Rennell, en de Marovo Lagoon.
 3. Tweede Wereldoorlog: De Salomonseilanden waren een belangrijk strijdtoneel tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bezoekers kunnen historische overblijfselen zoals gezonken schepen en vliegtuigwrakken verkennen.
 4. Onderwaterparadijs: De Salomonseilanden bieden een ongelooflijke onderwaterwereld met prachtige koraalriffen, kleurrijke vissen, scheepswrakken en de mogelijkheid om te duiken en snorkelen.
 5. Natuurlijke schoonheid: Van weelderige regenwouden tot afgelegen stranden en kristalheldere lagunes, de Salomonseilanden zijn gezegend met een overvloed aan ongerepte natuurlijke schoonheid.

Salomonseilanden reis boeken? Ga naar:

Expedia

Of stel zelf samen: Booking.com – Google Flights

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Salomonseilanden? Neem contact met ons op.