Review Hof van Saksen

Laatst gewijzigd:
Gepubliceerd door: Jennifer

Lang weekend

Ben je van plan om een week of weekendje Hof van Saksen te gaan boeken? In dit blog schrijf ik een review Hof van Saksen over mijn persoonlijke ervaring. Daarnaast vertel ik over wat er er te doen is en waar je op moet letten en beantwoord ik een aantal veel gestelde vragen over Hof van Saksen met als afsluiter onze conclusie.

We bezochten Hof van Saksen in het eerste weekend van de voorjaarsvakantie 2023 en hadden gekozen voor de 6-persoons boerderij 6C met 3 slaapkamers, aangezien we met 5 personen waren. Het grappige was dat we in precies hetzelfde huisje verbleven als 4 jaar geleden. En dat was Hof van Saksen niet ontgaan, want bij binnenkomst stond er een kaartje met ‘welkom terug’. Toen we de volgende dag werden gebeld of alles naar wens was (ook heel attent), vroegen we voor de zekerheid of het klopte dat we in hetzelfde huisje verbleven waarop we direct bevestigend antwoord kregen. Leuk die extra aandacht 😉

Aanbiedingen Hof van Saksen
6-persoons boerderij 6C
Ook geboft met het weer

Aankomst

We kwamen om 17:00 aan op het eerste parkeerterrein waar we hartelijk werden ontvangen en doorverwezen werden om door te rijden naar het kleine parkeerterrein bij de receptie, daar we net niet op tijd de sleutelkaarten hadden ontvangen (bij terugkomst in ons eigen huis lagen ze uiteraard op de de deurmat), want anders hadden we zo ‘contactloos’ door kunnen rijden naar ons huisje. Het huisnummer wisten we namelijk al, want dat kun je heel gemakkelijk terug vinden in de app. Daarover zo meer. Als je bent uitgeladen, kun je je auto op het dichtstbijzijnde parkeerterrein zetten, daar het een autovrij park is.

review hof van saksen


App review Hof van Saksen

Naast dat je je huisnummer kunt terugvinden in de app, vind je er ook alle faciliteiten en activiteiten. Er zijn activiteiten die je van te voren moet reserveren in de app. Wanneer je een weekend verblijft, kun je deze vanaf vrijdag 12:00 reserveren in de app. En dat is gelijk mijn Tip 1 waar je op moet letten: Reserveer je activiteiten direct wanneer het kan!

Boogschieten, lasergame, trampoline springen, bowlen en de Escape koffer zijn zeer gewild. We hadden boogschieten en de Escape koffer gereserveerd, maar goed ook want op de dag zelf waren deze al niet meer te reserveren. Zaterdagochtend deden we een rondje park en wilden de jongens toch wel laser gamen, maar dat was dus al vol op alle dagen van het weekend.

Maar niet alles hoeft gereserveerd te worden, er zijn ook activiteiten zoals marshmallows roosteren tijdens het kampvuur, die je niet van te voren hoeft te reserveren. De app heet Hof van Saksen en is te downloaden in de appstore. Na je reservering krijg je direct je toegangscode voor de app.

En mijn Tip 2: Reserveer het restaurant zodra je je toegangscode krijgt. Restaurants zijn namelijk wel eerder te reserveren dan vrijdag 12:00. We hadden het self-service restaurant Al Fresco gereserveerd voor de zondag in dat weekend, maar goed ook want ook op de dag zelf was deze niet meer te reserveren.

Naar de website van Hof van Saksen
review hof van saksen
Boogschieten
review hof van saksen
Restaurant Al Fresco

Faciliteiten review Hof van Saksen

Zwembad
De jongens vinden het zwembad HELEMAAL geweldig, vooral de 107 meter lange wildwaterbaan. Maar ook de 4 waterglijbanen en dan vooral de Bombo met de vrije val. Niet genoeg kunnen ze ervan krijgen!

Restaurants
In totaal zijn er 5 restaurants op het park. We hebben in het weekend dat we er verbleven alleen gebruik gemaakt van het self-service restaurant Al Fresco. Heerlijke gerechten met verse groenten. Ook het gedeelte voor de kleintjes is leuk ingericht. Wist je dat er op het park van Hof van Saksen ooit een restaurant met een Michelin ster heeft gezeten?

Meer faciliteiten >>>

Veel gestelde vragen

Hieronder een aantal veel gestelde vragen, waarop ik antwoord zal geven.

Is Hof van Saksen van Landal?
Klopt, Hof van Saksen heeft een eigen website. Maar je kunt Hof van Saksen ook boeken via de Landal website.

Waar ligt Hof van Saksen?
Hof van Saksen ligt in het plaatsje Nooitgedacht in de provincie Drenthe.

Hoe laat kun je uitchecken bij Hof van Saksen?
Uiterlijk 10:30 is het uitchecken bij Hof van Saksen.

Conclusie

Hof van Saksen is een mooi vakantieresort met heel veel faciliteiten. Het resort heeft mooie vakantiehuizen, welke goed zijn schoon gemaakt. Goede bedden, heerlijke bank om op te luieren. Ruime keuze aan restaurants. Goed gevulde supermarkt met o.a. verse broodjes en maaltijden. En met de app boordevol activiteiten die per dag worden weer gegeven hoef je je geen moment vervelen. Er is altijd wel wat te doen. Wij hebben ons weekendverblijf als heel prettig ervaren.

Hopelijk heb je iets gehad aan deze review Hof van Saksen. Mocht je vragen hebben, stel ze gerust en we helpen je met plezier!

En zou je meerdere luxe resorts, zoals Hof van Saksen, willen bekijken? Ga dan naar het blogbericht 6 x luxe vakantieresorts in Nederland

Over de schrijver

Mijn naam is Jennifer, een reisfanaat in hart en nieren, en ik help je graag bij het vinden of samenstellen van de door jou gewenste reis. Ook kun je bij mij terecht voor een reischeck: ik check of de reis die jij op het oog hebt, echt de beste deal is.
Favoriete bestemmingen: Fins Lapland, Costa Rica en Florida.
Stel je vraag >>>