Qatar

Qatar

Qatar

Qatar is een vakantieland met moderne architectuur, luxe winkelcentra, culturele bezienswaardigheden, woestijnavonturen en Arabische gastvrijheid.

Beste reistijd Qatar: december t/m februari
Visum nodig: ja
Vliegduur: 6 uur
Taal: Arabisch
Inentingen: Nee

Bekijk en vergelijk eenvoudig het meest complete aanbod aan pakketreizen Qatar van Nederlandse reisorganisaties:
(Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan)

Tui

Of zelf samenstellen: Google Flights – Booking.com – Sunny Cars

Tien bezienswaardigheden Qatar:
 1. Museum of Islamic Art: Een prachtig museum in Doha dat een uitgebreide collectie islamitische kunstwerken herbergt, van manuscripten tot keramiek en sieraden.
 2. Souq Waqif: Een traditionele Arabische markt in Doha, waar je kunt dwalen door smalle steegjes, winkelen voor souvenirs, kruiden ruiken en genieten van heerlijk eten.
 3. The Pearl-Qatar: Een kunstmatig aangelegd eiland dat bekend staat om zijn luxe jachthaven, designerwinkels, luxe appartementen en prachtige stranden.
 4. Katara Cultural Village: Een cultureel complex dat kunst, muziek, theater en verschillende festivals en evenementen huisvest, waardoor bezoekers een inzicht krijgen in de Qatarese cultuur.
 5. Sheikh Faisal Bin Qassim Al Thani Museum: Een uniek privémuseum dat een indrukwekkende verzameling kunstvoorwerpen, historische artefacten, voertuigen en historische gebouwen herbergt.
 6. Al Zubarah-fort: Een historisch fort in de stad Al Zubarah, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en een belangrijke handelspost was in het verleden.
 7. Film City: Een nagebouwde stad in de woestijn die wordt gebruikt als filmset en populair is bij filmmakers en bezoekers die de sfeer van een Arabische stad willen ervaren.
 8. Khor Al Adaid (Inland Sea): Een prachtige lagune in de woestijn, omgeven door hoge duinen, waar je kunt genieten van zandduin-bashing en een unieke woestijnervaring.
 9. Al Koot Fort: Een historisch fort in Al Wakrah, dat dateert uit de 19e eeuw en een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van Qatar.
 10. Al Thakhira Mangrove Forest: Een schilderachtig mangrovebos aan de noordkust, waar je kunt kajakken en genieten van de natuurlijke schoonheid en biodiversiteit van het gebied.
Vijf interessante feiten over Qatar:
 1. Wereldbeker 2022: Qatar was gastheer van het FIFA Wereldkampioenschap Voetbal in 2022, waarmee het het eerste land in het Midden-Oosten is dat dit prestigieuze evenement organiseert.
 2. Olierijkdom: Het is een van de rijkste landen ter wereld vanwege zijn enorme oliereserves. Deze rijkdom heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van moderne infrastructuur en voorzieningen in het land.
 3. Kunstmatige eilanden: Het land heeft verschillende kunstmatig aangelegde eilanden, waaronder The Pearl-Qatar en Lusail City, die dienen als luxueuze woon- en recreatiegebieden met moderne faciliteiten.
 4. Icoon van moderne architectuur: Doha, de hoofdstad, is bekend om zijn futuristische architectuur. Iconische gebouwen zoals de Burj Qatar, het Qatar National Convention Centre en de Tornado Tower sieren de skyline van de stad.
 5. Bevordering van duurzaamheid: Ondanks zijn overvloed aan olie en gas, heeft Qatar zich gecommitteerd aan duurzame ontwikkeling. Het land heeft aanzienlijke inspanningen geleverd om groene technologieën en milieubewustzijn te bevorderen, zoals de ontwikkeling van het Msheireb Downtown-project, een duurzame wijk in Doha.

Qatar vakantie boeken? Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan:

Tui

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Qatar? Neem contact met ons op.