Papoea-Nieuw-Guinea

Papoea-Nieuw-Guinea

Papoea-Nieuw-Guinea

Papoea-Nieuw-Guinea, een tropisch paradijs met rijke culturen en biodiversiteit.

Beste reistijd Papoea-Nieuw-Guinea: mei, juni, oktober en november
Visum nodig: ja
Vliegduur: 1 dag en 14 uur inclusief tussenstops
Taal: Engels
Inentingen: Nee, aanbevolen DTP en Hepatitis A

Reisorganisaties pakketreizen Papoea-Nieuw-Guinea:

Expedia

Zelf samenstellen: Booking.com – Google Flights

Tien bezienswaardigheden Papoea-Nieuw-Guinea:
 1. Kokoda Track: Wandeling langs de beroemde Kokoda Track, een historische route die een belangrijke rol speelde tijdens de Tweede Wereldoorlog.
 2. Mount Wilhelm: Beklim Mount Wilhelm, de hoogste berg van Papoea-Nieuw-Guinea, voor adembenemende uitzichten en een avontuurlijke trektocht.
 3. Tufi-duikplekken: Verken de prachtige koraalriffen en duikplekken rondom Tufi, een kustplaats bekend om zijn spectaculaire onderwaterlandschap.
 4. Sepik-rivier: Maak een boottocht op de Sepik-rivier en ontdek de traditionele dorpen, kunstwerken en rijke culturen van de lokale bevolking.
 5. Rabaul: Bezoek Rabaul, een stad omringd door vulkanen, waar je de overblijfselen van vulkaanuitbarstingen kunt verkennen en het fascinerende oorlogsverleden kunt ontdekken.
 6. National Orchid Garden: Verken de National Orchid Garden in Port Moresby, een prachtige collectie van inheemse orchideeën en andere tropische planten.
 7. Baining-vulkaandans: Ervaar de spectaculaire Baining Fire Dance, een traditionele dans uitgevoerd door de Baining-stam bij de actieve vulkanen van Oost-Papoea.
 8. Madang: Bezoek de kuststad Madang, bekend om zijn prachtige stranden, kleurrijke markten en diverse watersportmogelijkheden.
 9. Mount Hagen Cultural Show: Woon de Mount Hagen Cultural Show bij, een jaarlijks festival dat de culturele diversiteit van het land viert met traditionele dansen en ceremonieën.
 10. Trobriand-eilanden: Verken de betoverende Trobriand-eilanden, beroemd om hun unieke cultuur, traditionele yamfestivals en prachtige stranden.
Vijf interessante feiten over Papoea-Nieuw-Guinea:
 1. Culturele diversiteit: Papoea-Nieuw-Guinea heeft meer dan 800 inheemse talen, waardoor het het meest taalkundig diverse land ter wereld is. Het land herbergt ook een rijke verscheidenheid aan culturen en tradities.
 2. Biodiversiteit: Papoea-Nieuw-Guinea heeft een ongelooflijk diverse flora en fauna, met meer dan 5% van ’s werelds totale biodiversiteit. Het land is de thuisbasis van zeldzame diersoorten, waaronder de boomkangoeroe en de paradijsvogel.
 3. Vogels van het paradijs: Papoea-Nieuw-Guinea staat bekend om zijn vogels van het paradijs, een kleurrijke en unieke vogelfamilie die inheems is in de regio. Het land heeft meer dan 40 verschillende soorten vogels van het paradijs.
 4. Kokoda Track: De Kokoda Track is een iconisch wandelpad dat door de bergen van Papoea-Nieuw-Guinea loopt. Het is ook een belangrijke historische route, omdat het diende als strijdtoneel tijdens de Tweede Wereldoorlog.
 5. Traditionele kunst en ambachten: Het land heeft een rijke traditie van kunst en ambachten. Lokale ambachtslieden creëren prachtige houtsnijwerken, weefwerk, schilderijen en maskers die de culturele identiteit van het land weerspiegelen.

Vakantie boeken naar Papoea-Nieuw-Guinea? Ga naar:

Expedia

Of stel zelf samen: Booking.com – Google Flights

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Papoea-Nieuw-Guinea? Neem contact met ons op.