Palau

Palau

Palau

Palau, een paradijselijk eilandengroep in de Stille Oceaan, biedt kristalhelder turquoise water, levendige koraalriffen en een overvloed aan prachtige duikplekken en natuurlijke schoonheid.

Beste reistijd Palau: februari t/m april
Visum nodig: nee bij < 90 dagen
Vliegduur: 22 uur inclusief tussenstops
Taal: Engels
Inentingen: Nee, aanbevolen DTP en Hepatitis A

Reisorganisaties pakketreizen Palau:

Expedia

Zelf samenstellen: Booking.com – Google Flights

Tien bezienswaardigheden Palau:
 1. Rock Islands: Verken de betoverende Rock Islands, een UNESCO-werelderfgoed, met hun karakteristieke kalkstenen eilanden, verborgen lagunes en turquoise wateren.
 2. Jellyfish Lake: Zwem in Jellyfish Lake, waar je kunt genieten van een unieke ervaring met duizenden ongevaarlijke kwallen die vrij in het meer drijven.
 3. Ngardmau-watervallen: Bezoek de indrukwekkende Ngardmau-watervallen, de hoogste watervallen van Palau, omringd door weelderige jungle en adembenemende natuur.
 4. Peleliu Island: Ontdek het historische Peleliu Island, dat een belangrijke rol speelde tijdens de Tweede Wereldoorlog, met overblijfselen van forten, bunkers en gedenktekens.
 5. Palau Aquarium: Breng een bezoek aan het Palau Aquarium in Koror, waar je een verscheidenheid aan inheemse zee- en koraalrifsoorten kunt zien.
 6. Kayangel Island: Verken het afgelegen Kayangel Island, dat bekend staat om zijn prachtige stranden, kristalheldere wateren en uitstekende snorkel- en duikmogelijkheden.
 7. Ngarchelong-archeologische vindplaats: Bezoek de Ngarchelong-archeologische vindplaats op Babeldaob Island, waar je oude stenen monolithische beelden kunt bewonderen.
 8. Ulong Channel: Ga duiken of snorkelen in Ulong Channel, een beroemde duiklocatie met een stromingsrijke kanaal dat rijk is aan koraalriffen en diverse zeedieren.
 9. Milky Way: Neem een modderbad in de legendarische “Milky Way” in Palau, een modderpoel die bekend staat om zijn vermeende huidverjongende eigenschappen.
 10. Koror: Verken de hoofdstad Koror, waar je kunt genieten van lokale markten, restaurants, winkels en de rijke cultuur van Palau kunt ervaren.
Vijf interessante feiten over Palau:
 1. Werelderfgoed: Palau heeft drie locaties die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan: de Rock Islands-zuidelijke lagune, het atol van Aldabra en de Nan Madol-ruïnes op Pohnpei (onderdeel van de Federale Staten van Micronesië).
 2. Duikparadijs: Het land staat bekend als een van ’s werelds beste duikbestemmingen. Het biedt een ongelooflijke biodiversiteit, spectaculaire koraalriffen, scheepswrakken en unieke duikplekken zoals de Blue Corner en de Big Drop-Off.
 3. Jellyfish Lake: Het is beroemd om de unieke Jellyfish Lake, waar je kunt zwemmen met miljoenen ongevaarlijke kwallen. Deze speciale soort heeft geen steken en biedt een unieke onderwaterervaring.
 4. Groene initiatieven: Bekend om zijn vooruitstrevende inspanningen op het gebied van natuurbehoud. Het land heeft ’s werelds eerste haaienreservaat opgericht en heeft zich gecommitteerd aan het behoud van het mariene ecosysteem.
 5. Culturele tradities: De Palause cultuur is rijk en levendig. Lokale tradities, zoals het bouwen van traditionele hutten en het uitvoeren van dansen en ceremonies, worden nog steeds gekoesterd en gevierd in de dorpen.

Palau reis boeken? Ga naar:

Expedia

Of stel zelf samen: Booking.com – Google Flights

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Palau? Neem contact met ons op.