Oman

Oman

Oman

Oman is een betoverend vakantieland met prachtige woestijnen, historische steden, gastvrije bevolking, weelderige oases en adembenemende berglandschappen.

Beste reistijd Oman: november t/m maart
Visum nodig: ja
Vliegduur: 9 uur
Taal: Arabisch
Inentingen: Nee

Bekijk en vergelijk eenvoudig het meest complete aanbod aan pakketreizen Oman van Nederlandse reisorganisaties:
(Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan)

Tui
Vakantiediscounter
Prijsvrij
Silverjet
Tenzing
SRC
Koning Aap
Djoser
333 Travel

Zelf samenstellen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Tien bezienswaardigheden Oman:
 1. Sultan Qaboes Grand Mosque: Een indrukwekkende moskee in de hoofdstad Muscat, met prachtige architectuur en een van ’s werelds grootste kroonluchters.
 2. Wahiba Sands: Een uitgestrekte woestijn met spectaculaire duinen waar je kunt kamperen, dune bashing kunt ervaren en de bedoeïenenlevensstijl kunt ontdekken.
 3. Nizwa Fort: Een historisch fort in de stad Nizwa, bekend om zijn imposante architectuur, verdedigingswerken en een prachtig uitzicht over de omliggende omgeving.
 4. Jabal Akhdar: Een adembenemend berggebied bekend om zijn terrasvormige akkers, weelderige fruitboomgaarden, wandelpaden en spectaculaire uitzichten.
 5. Wadi Shab: Een betoverende kloof met turquoise wateren, prachtige watervallen en grotten waar je kunt zwemmen, wandelen en genieten van de natuurlijke schoonheid.
 6. Musandam Fjorden: Een schilderachtig schiereiland met prachtige fjorden, kristalhelder water, spectaculaire kliffen en mogelijkheden voor boottochten en snorkelen.
 7. Ras al-Jinz: Een belangrijke broedplaats voor zeeschildpadden waar je getuige kunt zijn van de fascinerende nestel- en broedprocessen van deze majestueuze wezens.
 8. Salalah: Een groene oasestad in het zuiden van Oman, beroemd om zijn prachtige stranden, kokospalmen, wierookbomen en het jaarlijkse Khareef-festival.
 9. Bimmah Sinkhole: Een natuurlijke kalkstenen formatie met turquoise wateren waar je kunt zwemmen, snorkelen en genieten van een verfrissende duik.
 10. Bahla Fort: Een UNESCO-werelderfgoedlocatie, een goed bewaard gebleven fort dat dateert uit de 13e eeuw en bekend staat om zijn unieke architectuur en historische betekenis.
Vijf interessante feiten over Oman:
 1. Vreedzaam en diplomatiek land: Oman heeft een lange geschiedenis van diplomatie en vreedzame betrekkingen met andere landen. Het heeft bijvoorbeeld deelgenomen aan internationale vredesinspanningen en bemiddeling tussen conflictpartijen.
 2. Lange maritieme traditie: Oman heeft een rijke maritieme geschiedenis en staat bekend om zijn vaardigheden in de scheepsbouw en navigatie. Omani-zeelieden hebben eeuwenlang handelsroutes bevaren en hebben een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de handel tussen Azië, Afrika en het Midden-Oosten.
 3. Oase van rust: Oman wordt vaak beschouwd als een oase van rust in het Midden-Oosten. Het land heeft een stabiele politieke situatie en heeft zich gericht op het bevorderen van toerisme en economische diversificatie.
 4. Rijke culturele erfgoed: Oman heeft een rijk cultureel erfgoed dat teruggaat tot duizenden jaren. Het land heeft oude forten, traditionele dorpen, ambachtelijke kunst, zoals kalligrafie en aardewerk en levendige volksmuziek en dans.
 5. Natuurlijke diversiteit: Oman biedt een opmerkelijke diversiteit aan landschappen. Van uitgestrekte woestijnen en rotsachtige bergen tot weelderige oases en prachtige kustlijnen, het land heeft een overvloed aan natuurlijke schoonheid en biedt mogelijkheden voor avontuurlijke activiteiten zoals duiken, bergbeklimmen en kamperen.

Reis boeken naar Oman? Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan:

Tui
Vakantiediscounter
Prijsvrij
Silverjet
Tenzing
SRC
Koning Aap
Djoser
333 Travel

Of stel zelf samen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Oman? Neem contact met ons op.