Oeganda

Oeganda

Oeganda

Oeganda, gelegen in Oost-Afrika, staat bekend om zijn weelderige nationale parken, berggorilla’s, uitgestrekte meren, avontuurlijke safari’s en vriendelijke bevolking.

Beste reistijd Oeganda: januari, februari, juni, juli en augustus
Visum nodig: ja
Vliegduur: 9 uur
Taal: Engels en Swahili
Inentingen: Aanbevolen DTP, hepatitis A

Bekijk en vergelijk eenvoudig het meest complete aanbod aan pakketreizen Oeganda van Nederlandse reisorganisaties:
(Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan)

Koning Aap
Djoser
Expedia
333 Travel
Afrikaplus

Zelf samenstellen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Tien bezienswaardigheden Oeganda:
 1. Bwindi Impenetrable National Park: Een UNESCO-werelderfgoedlocatie en thuisbasis van de bedreigde berggorilla’s, waar bezoekers unieke gorilla-trektochten kunnen maken.
 2. Murchison Falls National Park: Bekend om de spectaculaire Murchison-watervallen en overvloedige wilde dieren, zoals nijlpaarden, krokodillen en verschillende vogelsoorten.
 3. Queen Elizabeth National Park: Een divers park met savannes, meren en wetlands, waar je leeuwen, olifanten, buffels en chimpansees kunt spotten.
 4. Kibale Forest National Park: Een paradijs voor primatenliefhebbers, met een grote populatie chimpansees en andere apensoorten.
 5. Lake Bunyonyi: Een schilderachtig meer omringd door groene heuvels, ideaal om te kajakken, varen of gewoon te ontspannen in een serene omgeving.
 6. Rwenzori-gebergte: Ook wel bekend als de “Mountains of the Moon”, biedt dit gebergte avontuurlijke trektochten en spectaculaire uitzichten.
 7. Jinja: Gelegen aan de bron van de Nijl, is Jinja een populaire bestemming voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, kajakken en bungeejumpen.
 8. Ziwa Rhino Sanctuary: Het enige reservaat in Oeganda waar neushoorns in het wild te zien zijn. Bezoekers kunnen wandelen en deze majestueuze dieren van dichtbij observeren.
 9. Kidepo Valley National Park: Een afgelegen en ongerept park met een prachtig landschap en een grote verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder leeuwen, cheeta’s en zeldzame vogelsoorten.
 10. Ssese-eilanden: Een groep van 84 eilanden in het Victoriameer, perfect om te ontspannen op witte zandstranden, te zwemmen en te genieten van het eilandleven.
Vijf interessante reisfeiten over Oeganda:
 1. Oeganda is de thuisbasis van de berggorilla’s, een van ’s werelds meest bedreigde diersoorten. Ongeveer de helft van de totale populatie van berggorilla’s ter wereld leeft in Oeganda.
 2. Het Victoriameer, gelegen in Oeganda, is het op een na grootste zoetwatermeer ter wereld. Het biedt prachtige landschappen, diverse flora en fauna, en tal van watersportmogelijkheden.
 3. Het land is een paradijs voor vogelliefhebbers, met meer dan 1.000 vogelsoorten, waaronder de beroemde kraanvogels die nationale symbolen zijn geworden.
 4. De bron van de Nijl, de langste rivier ter wereld, bevindt zich in Oeganda. Het gebied rondom de stad Jinja biedt de mogelijkheid om de oorsprong van deze iconische rivier te verkennen.
 5. Oeganda heeft een rijke culturele diversiteit, met meer dan 50 inheemse etnische groepen. Elk van deze groepen heeft zijn eigen unieke tradities, dansen, kunst en ambachten, waardoor het land een boeiende culturele bestemming is.

Oeganda vakantie boeken? Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan:

Koning Aap
Djoser
Expedia
333 Travel
Afrikaplus

Of stel zelf samen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Oeganda? Neem contact met ons op.