Namibië

Namibië

Namibië

Namibië, gelegen in Zuidwest-Afrika, biedt adembenemende landschappen zoals de Namib-woestijn, wilde dieren in Etosha National Park en rijke culturele diversiteit.

Beste reistijd Namibië: mei t/m november
Visum nodig: nee
Vliegduur: 13 uur
Taal: Engels
Inentingen: Aanbevolen DTP, hepatitis A

Bekijk en vergelijk eenvoudig het meest complete aanbod aan pakketreizen Namibië van Nederlandse reisorganisaties:
(Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan)

Tui
Djoser
Van Verre
Riksja
Shoestring
SRC
Koning Aap
Tenzing Travel
333 Travel
Afrikaplus

Zelf samenstellen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Tien bezienswaardigheden Namibië:
 1. Sossusvlei: Een spectaculair duinlandschap met rode zandduinen en de iconische Deadvlei.
 2. Etosha National Park: Een van de grootste wildparken in Afrika, bekend om zijn overvloedige wilde dieren en de Etosha-zoutpan.
 3. Fish River Canyon: De op een na grootste canyon ter wereld, een prachtige locatie om te wandelen en te genieten van adembenemende uitzichten.
 4. Swakopmund: Een charmante kustplaats met Duitse architectuur, avontuurlijke activiteiten zoals sandboarden en een fascinerende mix van culturen.
 5. Twyfelfontein: Een UNESCO-werelderfgoedlocatie met rotstekeningen van duizenden jaren oud, een belangrijk cultureel en historisch gebied.
 6. Cape Cross Seal Reserve: Een kolonie van duizenden zeehonden die op de kust liggen en een unieke wildlife-ervaring bieden.
 7. Skeleton Coast: Een mysterieuze en ruige kustlijn met wrakken van schepen, duinen en een indrukwekkend landschap.
 8. Kolmanskop: Een verlaten diamantdorp in de woestijn, dat een glimp biedt van het verleden van de mijnbouw in Namibië.
 9. Waterberg Plateau Park: Een prachtig rood zandstenen plateau met weelderige vegetatie, wandelpaden en diverse diersoorten.
 10. Kaokoland: Een afgelegen en ongerepte regio, de thuisbasis van de Himba-stam en prachtige landschappen zoals de Epupa-watervallen.
Vijf interessante reisfeiten over Namibie:
 1. Namibië is een van de dunst bevolkte landen ter wereld, met een bevolkingsdichtheid van minder dan drie mensen per vierkante kilometer. Dit resulteert in uitgestrekte en ongerepte landschappen.
 2. De Namib-woestijn in Namibië is een van de oudste woestijnen ter wereld, met een leeftijd van ongeveer 55-80 miljoen jaar. Het is ook de thuisbasis van de hoogste zandduinen ter wereld, waarvan sommige meer dan 300 meter hoog zijn.
 3. De Himba-stam, een van de inheemse volkeren van Namibië, staat bekend om hun unieke traditionele levensstijl en opvallende uiterlijke kenmerken, zoals hun rode oker-gekleurde huid en ingewikkelde haardracht.
 4. Namibië herbergt het Etosha National Park, een van de beste locaties in Afrika om wilde dieren te spotten. Het park is de thuisbasis van grote aantallen leeuwen, olifanten, neushoorns, giraffen, zebra’s en vele andere diersoorten.
 5. Het land is een van de weinige landen ter wereld waar je de gelegenheid hebt om de woestijn te ontdekken en tegelijkertijd de prachtige kustlijn te ervaren. De Skeleton Coast, met zijn ruige schoonheid en scheepswrakken, biedt een unieke combinatie van woestijn- en zeelandschappen.

Namibië vakantie boeken? Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan:

Tui
Djoser
Van Verre
Riksja
Shoestring
SRC
Koning Aap
Tenzing Travel
333 Travel
Afrikaplus

Of stel zelf samen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Namibië? Neem contact met ons op.