Marokko

Marokko

Marokko

Marokko, gelegen in Noord-Afrika, betovert bezoekers met zijn levendige medina’s, kleurrijke souks, woestijnlandschappen, historische monumenten en heerlijke keuken.

Beste reistijd Marokko: het hele jaar
Visum nodig: nee
Vliegduur: 3,5 uur
Taal: Arabisch
Inentingen: Aanbevolen DTP, hepatitis A en BMR

Bekijk en vergelijk eenvoudig het meest complete aanbod aan pakketreizen Marokko van Nederlandse reisorganisaties:
(Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan)

Tui
Traveldeal
Vakantiediscounter
D-Reizen
Suntip
Prijsvrij
Corendon
Andolives
Riksja
Djoser
Shoestring
Koning Aap
Beachcheck

Zelf samenstellen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Tien bezienswaardigheden Marokko:
 1. Djemaa el Fna (Marrakech) – Een bruisend plein vol kraampjes, artiesten, muzikanten en traditionele entertainment.
 2. Fes el-Bali (Fez) – Een oude medina die dateert uit de 9e eeuw, met smalle steegjes, historische gebouwen en ambachtelijke werkplaatsen.
 3. Sahara woestijn – Een adembenemende uitgestrektheid van zandduinen waar je kunt genieten van kamelentochten, zonsondergangen en sterrenkijken.
 4. Chefchaouen – Een betoverende blauwe stad in het noorden, bekend om zijn pittoreske straten, pleinen en traditionele ambachten.
 5. Ait Ben Haddou – Een goed bewaarde kasbah en UNESCO-werelderfgoedlocatie, vaak gebruikt als filmlocatie vanwege zijn prachtige architectuur.
 6. Hassan II-moskee (Casablanca) – Een indrukwekkende moskee met uitzicht op de Atlantische Oceaan, bekend om zijn minaret van 210 meter hoog.
 7. Atlasgebergte – Een majestueus gebergte dat zich uitstrekt over verschillende regio’s van Marokko, met schilderachtige valleien, bergtoppen en berberdorpen.
 8. Essaouira – Een charmante kuststad met een oude medina, historische vestingwerken en een ontspannen sfeer, ideaal voor watersportliefhebbers.
 9. Majorelletuin (Marrakech) – Een prachtig aangelegde botanische tuin met levendige kleuren, exotische planten en een museum gewijd aan Berberse kunst.
 10. Volubilis – Een oude Romeinse ruïnestad die getuigt van de rijke geschiedenis van Marokko, met goed bewaarde mozaïeken en overblijfselen van oude gebouwen.
Vijf interessante reisfeiten Marokko:
 1. Marokko is de toegangspoort tot de Sahara, een van de grootste zandwoestijnen ter wereld, met uitgestrekte duinen en een indrukwekkend landschap.
 2. Het land heeft een rijke geschiedenis en is de thuisbasis van vier UNESCO-werelderfgoedlocaties, waaronder de medina’s van Fez en Marrakech, de kasbah van Ait Ben Haddou en de historische stad Meknes.
 3. Marokko is een smeltkroes van culturen. Naast de Arabische invloeden vind je er ook Berberse, Andalusische en Joodse invloeden, wat resulteert in een unieke mix van tradities, architectuur en keuken.
 4. Marokko staat bekend om zijn theecultuur. Het drinken van muntthee, ook wel “Berber whisky” genoemd, is een belangrijk sociaal ritueel en wordt vaak aangeboden als teken van gastvrijheid.
 5. Het land biedt een breed scala aan landschappen, variërend van besneeuwde bergen in de Atlas tot vruchtbare valleien, weelderige oases en prachtige kustlijnen aan de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan.

Marokko reis boeken? Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan:

Tui
Traveldeal
Vakantiediscounter
D-Reizen
Suntip
Prijsvrij
Corendon
Andolives
Riksja
Djoser
Shoestring
Koning Aap
Beachcheck

Of stel zelf samen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Marokko? Neem contact met ons op.