Madagaskar

Madagaskar

Madagaskar

Madagaskar, gelegen voor de oostkust van Afrika, is een uniek vakantieland met weelderige regenwouden, diverse fauna, prachtige stranden en intrigerende culturele erfgoederen.

Beste reistijd Madagaskar: april t/m oktober
Visum nodig: ja
Vliegduur: 15 uur
Taal: Frans
Inentingen: Aanbevolen DTP, hepatitis A en BMR

Bekijk en vergelijk eenvoudig het meest complete aanbod aan pakketreizen Madagaskar van Nederlandse reisorganisaties:
(Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan)

Koning Aap
Riksja
Djoser
Shoestring
D-reizen
Expedia

Zelf samenstellen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Tien bezienswaardigheden Madagaskar:
 1. Avenue des Baobabs – Een iconische laan met majestueuze baobabbomen die tot wel 800 jaar oud zijn.
 2. Nationaal park Isalo – Een adembenemend park met zandsteenformaties, canyons, natuurlijke zwembaden en een verscheidenheid aan wilde dieren.
 3. Tsingy de Bemaraha – Een UNESCO-werelderfgoed met unieke kalkstenen rotsformaties, kloven en een rijke biodiversiteit.
 4. Ranomafana National Park – Een weelderig regenwoud waar je kunt genieten van wandelingen, warmwaterbronnen en een overvloed aan lemuren en vogels.
 5. Nosy Be – Een populaire toeristische bestemming met prachtige stranden, kristalhelder water en mogelijkheden om te snorkelen, duiken en walvissen te spotten.
 6. Parc National de l’Isalo – Een spectaculair nationaal park met een combinatie van bergen, zandsteenformaties, canyons, watervallen en bijzondere flora en fauna.
 7. Andasibe-Mantadia National Park – Een regenwoudparadijs met een overvloed aan lemuren, waaronder de iconische indri, de grootste lemurensoort.
 8. Tsingy Rouge – Een uniek landschap van rode kalkstenen rotsformaties, gevormd door erosie, waardoor het lijkt alsof de aarde bloedt.
 9. Parc National de Marojejy – Een uitdagend maar prachtig park met steile bergen, ongerept regenwoud en zeldzame diersoorten, zoals de silky sifaka.
 10. Royal Hill of Ambohimanga – Een heilige heuvel en UNESCO-werelderfgoed, ooit de residentie van Madagaskar’s koningen, met historische gebouwen en prachtig uitzicht over het landschap.
Vijf interessante reisfeiten over Madagaskar:
 1. Madagaskar is een van de meest biodiverse landen ter wereld, met ongeveer 90% van zijn flora en fauna die nergens anders op aarde te vinden is, waaronder lemuren, kameleons en bijzondere plantensoorten.
 2. Het eiland Madagaskar is het op drie na grootste eiland ter wereld en strekt zich uit over een oppervlakte van ongeveer 587.000 vierkante kilometer.
 3. Madagaskar heeft een unieke mix van culturen. De bevolking bestaat uit een mix van Aziatische, Afrikaanse en Arabische afkomst, wat resulteert in diverse tradities, talen en keukens.
 4. Het landschap van Madagaskar is gevarieerd en spectaculair, variërend van regenwouden en bergketens tot savannes en uitgestrekte kustlijnen met prachtige stranden.
 5. Madagaskar is een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers, met mogelijkheden om te wandelen, fietsen, snorkelen, duiken, walvissen te spotten en te kajakken in zijn ongerepte natuurlijke omgeving.

Madagaskar reis boeken? Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan:

Koning Aap
Riksja
Djoser
Shoestring
D-reizen
Expedia

Of stel zelf samen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Madagaskar? Neem contact met ons op.