Lesotho

Lesotho

Lesotho

Lesotho is een klein bergachtig land in Zuid-Afrika met prachtige landschappen, traditionele cultuur en mogelijkheden voor avontuurlijke activiteiten zoals wandelen en paardrijden.

Beste reistijd Lesotho : oktober, november, maart en april
Visum nodig: nee t/m 14 dagen
Vliegduur: 16 uur inclusief tussenstops
Taal: Engels
Inentingen: Aanbevolen DTP, hepatitis A en BMR

Bekijk en vergelijk eenvoudig het meest complete aanbod aan pakketreizen Lesotho van Nederlandse reisorganisaties:
(Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan)
Tui
Djoser
Expedia

Zelf samenstellen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Tien bezienswaardigheden Lesotho:
 1. Het Nationaal Park Sehlabathebe – een UNESCO-werelderfgoedlocatie met indrukwekkende rotsformaties en unieke flora en fauna.
 2. Thaba-Bosiu – een historische heuvel die diende als de versterkte basis van de oprichter van Lesotho, Koning Moshoeshoe I.
 3. Katse Dam – een indrukwekkende dam die de Malibamatso-rivier opstuwt en een belangrijke bron van hydro-elektrische energie is.
 4. Maletsunyane-waterval – een adembenemende waterval van 192 meter hoog, een populaire plek voor abseilen en wildwatervaren.
 5. Basotho Cultural Village – een levendig openluchtmuseum dat de traditionele levensstijl en cultuur van de Basotho-bevolking toont.
 6. Sani Pass – een avontuurlijke bergpas die Lesotho verbindt met Zuid-Afrika, met steile hellingen en prachtige uitzichten.
 7. Ts’ehlanyane National Park – een beschermd gebied met weelderige valleien, bergtoppen en een verscheidenheid aan wandelroutes.
 8. Morija Museum en Archief – een museum dat de geschiedenis en cultuur van Lesotho documenteert, met tentoonstellingen over kunst, literatuur en tradities.
 9. Malealea – een schilderachtig dorpje dat bekend staat om zijn spectaculaire uitzichten, paardrijdtochten en authentieke Basotho-ervaringen.
 10. Bokong Nature Reserve – een prachtig natuurgebied met watervallen, rotsschilderingen en een overvloed aan vogelsoorten, ideaal voor wandelaars en natuurliefhebbers.
Vijf interessante reisfeiten over Lesotho
 1. Het land staat bekend als het “Koninkrijk in de Hemel” vanwege zijn hoge ligging. Het is het enige land ter wereld dat volledig boven de 1.000 meter boven zeeniveau ligt.
 2. Lesotho is volledig omringd door Zuid-Afrika en heeft geen kustlijn. Het is een enclave, wat betekent dat het land volledig wordt omringd door het grondgebied van een ander land.
 3. Het land heeft een van de laagste levensverwachtingen ter wereld, grotendeels als gevolg van hoge armoede, beperkte toegang tot gezondheidszorg en de hoge prevalentie van hiv/aids.
 4. Het heeft een rijke culturele geschiedenis. De Basotho-bevolking, de etnische groep die het grootste deel van de bevolking vormt, heeft een sterke traditie van weven, aardewerk, muziek en dans.
 5. Lesotho heeft een aantal opmerkelijke natuurlijke wonderen, waaronder de hoogste publiek toegankelijke pub in Afrika, genaamd “Sani Top Chalet”, gelegen op een hoogte van 2.874 meter op de Sani Pass. Het biedt een spectaculair uitzicht op de omliggende bergen en valleien.

Lesotho reis boeken? Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan:

Tui
Djoser
Expedia

Of stel zelf samen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Lesotho? Neem contact met ons op.