Koeweit

Koeweit

Koeweit

Koeweit is een olie-rijke natie met moderne steden, rijke culturele geschiedenis, iconische architectuur, gastvrije bevolking en een bloeiende economie.

Beste reistijd Koeweit: februari, maart, november en december
Visum nodig: ja
Vliegduur: 10,5 uur
Taal: Arabisch
Inentingen: Nee

Zelf samenstellen: Google Flights – Booking.com

Tien bezienswaardigheden Koeweit:
 1. De Torens van Koeweit: Deze iconische torens, ook bekend als de Koeweitse Torens, zijn het symbool van de stad Koeweit. Ze bestaan uit drie torens, waarvan de hoogste een observatiedek heeft dat een panoramisch uitzicht over de stad biedt.
 2. Het Nationaal Museum van Koeweit: Dit museum is gewijd aan de geschiedenis en cultuur van Koeweit. Het beschikt over tentoonstellingen over de prehistorie, de islamitische periode, de moderne geschiedenis en de olie-industrie van het land.
 3. Het Tareq Rajab Museum: Dit privémuseum is een schatkamer van kunstvoorwerpen en culturele artefacten uit het Midden-Oosten. Je vindt er onder andere prachtige islamitische kunst, traditionele kostuums en sieraden.
 4. De Grote Moskee van Koeweit: Ook bekend als de Al-Masjid al-Kabir, is deze moskee een van de grootste en oudste in Koeweit. Het heeft een indrukwekkende architectuur en is een belangrijk religieus en cultureel centrum van het land.
 5. Het Kuweitse Nationale Park: Dit park is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de natuur. Het beschikt over groene gazons, mooie tuinen, wandelpaden en speelplaatsen. Het is een populaire plek voor picknicks en familie-uitjes.
 6. Souk Al-Mubarakiya: Deze traditionele markt biedt een authentieke Koeweitse winkelervaring. Je kunt er lokale producten, kruiden, specerijen, handwerk en traditionele kleding vinden. Het is ook een geweldige plek om de lokale keuken te proeven.
 7. Koeweits Wetenschaps- en Natuurcentrum: Dit educatieve centrum heeft interactieve tentoonstellingen over wetenschap, technologie, milieu en natuur. Het is een geweldige plek voor gezinnen en kinderen om te leren en te verkennen.
 8. Het Koeweits Woestijnreservaat: Dit reservaat biedt de mogelijkheid om de prachtige woestijnlandschappen van Koeweit te verkennen. Je kunt er kamelenritjes maken, sandboarden, sterrenkijken en genieten van traditionele Bedoeïenenactiviteiten.
 9. De Grote Markt: Dit moderne winkelcentrum biedt een breed scala aan winkels, restaurants en entertainmentopties. Het is een populaire plek voor winkelen en recreatie.
 10. Het Nationaal Museum voor Moderne Kunst: Als je geïnteresseerd bent in hedendaagse kunst, moet je zeker een bezoek brengen aan dit museum. Het heeft een uitgebreide collectie moderne kunstwerken, waaronder schilderijen, sculpturen en multimedia-installaties.
Vijf interessante feiten over Koeweit:
 1. Olie-afhankelijkheid: Het land is sterk afhankelijk van olie-inkomsten en de olie-industrie is een van de belangrijkste economische pijlers van het land. Het bezit aanzienlijke oliereserves en staat bekend als een van de grootste olieproducenten ter wereld.
 2. Rijke burgers: Koeweit heeft een van de hoogste inkomen per hoofd van de bevolking ter wereld. Het land heeft een welvarende bevolking dankzij de olie-inkomsten en biedt gratis gezondheidszorg, onderwijs en subsidies voor basisbehoeften aan zijn burgers.
 3. Het Dhow-zeilschip: Het traditionele Dhow-zeilschip is een belangrijk symbool van de maritieme geschiedenis van Koeweit. Deze houten schepen werden oorspronkelijk gebruikt voor handel en visserij in de regio en worden nog steeds gewaardeerd als cultureel erfgoed.
 4. Grens met Irak en Saoedi-Arabië: Koeweit ligt ingeklemd tussen Irak in het noorden en Saoedi-Arabië in het zuiden. Het land heeft in het verleden te maken gehad met conflicten en invasies, zoals de Iraakse invasie van Koeweit in 1990, die leidde tot de Golfoorlog.
 5. Klein formaat: Koeweit is een klein land met een oppervlakte van ongeveer 17.800 vierkante kilometer. Ondanks de bescheiden omvang heeft het land echter een opvallend moderne infrastructuur, hoogbouw en stedelijke ontwikkeling.

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie? Neem contact met ons op.