Kenia

Kenia

kenia

Kenia, gelegen in Oost-Afrika, biedt adembenemende safarimogelijkheden, uitgestrekte savannes, indrukwekkende wilde dieren, prachtige stranden en een rijke culturele diversiteit.

Beste reistijd Kenia: Juni t/m sept & dec t/m feb
Visum nodig: ja
Vliegduur: 8,5 uur
Taal: Engels en Swahili
Inentingen: Aanbevolen DTP, hepatitis A

Bekijk en vergelijk eenvoudig het meest complete aanbod aan pakketreizen Kenia van Nederlandse reisorganisaties:
(Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan)

Tui
Prijsvrij
D-reizen
Vakantiediscounter
Suntip
Djoser
Riksja
Shoestring
Koning Aap
Tenzing Travel
333 Travel
Afrikaplus

Zelf samenstellen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Tien bezienswaardigheden Kenia:
 1. Maasai Mara National Reserve: Een van de bekendste wildreservaten ter wereld, beroemd om zijn overvloedige wildlife en de jaarlijkse migratie van wildebeesten.
 2. Mount Kenya: De op een na hoogste berg van Afrika, met spectaculaire wandelroutes en een uniek ecosysteem met zeldzame flora en fauna.
 3. Amboseli National Park: Een park met een adembenemend uitzicht op de Kilimanjaro en een overvloed aan olifanten, leeuwen en andere wilde dieren.
 4. Lake Nakuru National Park: Een prachtig meer dat bekend staat om zijn grote populatie flamingo’s, evenals neushoorns, leeuwen en luipaarden.
 5. Tsavo National Parks: Bestaande uit Tsavo East en Tsavo West, bieden deze parken uitgestrekte savannes, rotsachtige landschappen en een diversiteit aan wilde dieren.
 6. Lamu Island: Een historisch en cultureel eiland met smalle straatjes, prachtige stranden en traditionele Swahili-architectuur.
 7. Nairobi National Park: Het enige nationale park ter wereld dat zich binnen de stadsgrenzen bevindt, biedt een kans om wilde dieren te zien tegen een stedelijke achtergrond.
 8. Diani Beach: Een idyllisch strand aan de Indische Oceaan, bekend om zijn witte zand, turquoise wateren en mogelijkheden om te snorkelen en te duiken.
 9. Hell’s Gate National Park: Een uniek park waar je te voet, per fiets of zelfs op een rotsformatie kunt verkennen, omringd door spectaculaire kloven en wilde dieren.
 10. Great Rift Valley: Een enorme geologische kloof die door Kenia loopt, met prachtige meren, warmwaterbronnen en indrukwekkende landschappen om te verkennen.
Vijf interessante reisfeiten over Kenia:
 1. Wildebeestmigratie: Kenia is de thuisbasis van de jaarlijkse wildebeestmigratie, een van de grootste wildlife-spektakels ter wereld. Miljoenen wildebeesten, zebra’s en gazellen trekken tussen het Maasai Mara National Reserve en de Serengeti in Tanzania.
 2. Rijke etnische diversiteit: Kenia heeft meer dan 40 verschillende etnische groepen, elk met hun eigen taal, cultuur en tradities. Het is fascinerend om de diversiteit en het erfgoed van de verschillende gemeenschappen te verkennen.
 3. Beroemde paleoantropologische vindplaatsen: Kenia heeft een rijke paleoantropologische geschiedenis en is de vindplaats van belangrijke ontdekkingen, waaronder de eerste mensachtige fossielen. Het nationale museum in Nairobi herbergt enkele van deze historische artefacten.
 4. Avontuurlijke klimtochten: Kenia is de thuisbasis van enkele van de meest uitdagende en iconische klimtochten, waaronder de beroemde Mount Kilimanjaro en Mount Kenya. Deze bergen trekken avonturiers en bergbeklimmers van over de hele wereld.
 5. Unieke flora en fauna: Kenia herbergt een ongelooflijke diversiteit aan wilde dieren, waaronder de “Big Five” (leeuw, olifant, buffel, luipaard en neushoorn). Daarnaast heeft het land unieke diersoorten zoals de Grevy-zebra, de Masai-giraf en de beroemde flamingo’s in Lake Nakuru.

Kenia reis boeken? Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan:

Tui
Prijsvrij
D-reizen
Vakantiediscounter
Suntip
Djoser
Riksja
Shoestring
Koning Aap
Tenzing Travel
333 Travel
Afrikaplus

Of stel zelf samen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Kenia? Neem contact met ons op.