Kazachstan

Kazachstan

Kazachstan

Kazachstan, in Centraal-Azië, betovert met uitgestrekte steppes, majestueuze bergen, historische steden, rijke nomadische cultuur en moderne ontwikkelingen. Een boeiende reisbestemming.

Beste reistijd Kazachstan: mei, juni, september en oktober
Visum nodig: ja
Vliegduur: 9 uur
Taal: Kazachs en Russisch
Inentingen: aanbevolen DTP en Hepatitis A

Bekijk en vergelijk eenvoudig het meest complete aanbod aan pakketreizen Kazachstan van Nederlandse reisorganisaties:
(Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan)

Djoser
Koning Aap
Expedia

Of stel zelf samen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Tien bezienswaardigheden Kazachstan:

 1. Charyn Canyon: Bekend als de “Kazachse Grand Canyon,” dit indrukwekkende ravijn heeft adembenemende rotsformaties en wandelmogelijkheden.
 2. Astana (Nur-Sultan): De hoofdstad van Kazachstan staat bekend om zijn futuristische architectuur, waaronder de Baiterek-toren en het paleis van Vrede en Verzoening.
 3. Almaty: De grootste stad van Kazachstan, omringd door de Tien Shan-bergen, biedt prachtige parken, musea en een bruisend stadsleven.
 4. Borovoe: Een schilderachtig merengebied met granieten rotsformaties, ideaal om te wandelen, zwemmen en ontspannen.
 5. Turkistan: Een historische stad met het Mausoleum van Khoja Ahmed Yasawi, een UNESCO-werelderfgoedlocatie.
 6. Baikonur Cosmodrome: ’s Werelds oudste en grootste ruimtehaven, waar de eerste mens in de ruimte, Yuri Gagarin, werd gelanceerd.
 7. Kolsai-meren: Een reeks van drie bergmeren, omringd door dennenbossen en ideaal voor wandelen en kamperen.
 8. Aralmeer: Ooit het op drie na grootste meer ter wereld, nu beroemd om zijn krimpende omvang als gevolg van wateronttrekking.
 9. Semey: Een stad met historische betekenis, met het monument van Abai en het herdenkingsmuseum van de Slag om Semipalatinsk.
 10. Altai-gebergte: Een schilderachtig berggebied in het oosten van Kazachstan, dat bekend staat om zijn ongerepte natuur, meren en rijke fauna.

Vijf interessante feiten over Kazachstan:

 1. Baikonur Cosmodrome: Het Baikonur Cosmodrome in Kazachstan was de lanceerbasis voor de beroemde ruimtevluchten van Joeri Gagarin, de eerste mens in de ruimte, en is nog steeds een belangrijke ruimtehaven voor ruimtevaartuigen en satellieten.
 2. Diversiteit van landschappen: Het land heeft een gevarieerd landschap, variërend van uitgestrekte steppes en woestijnen tot majestueuze bergen zoals de Tien Shan en de Altai.
 3. Nomadische cultuur: De Kazachse cultuur heeft een sterke nomadische traditie, met een geschiedenis van paardenfokkerij en jagen op de steppe.
 4. Kasachse taal: Het Kasachse alfabet is gebaseerd op het Cyrillische schrift, maar in 2023 zal het overgaan naar het Latijnse schrift als onderdeel van een moderniseringsinspanning.
 5. Economische groei: Kazachstan is een van de snelst groeiende economieën in Centraal-Azië, dankzij zijn natuurlijke hulpbronnen, met name olie en gas.

Kazachstan vakantie boeken? Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan:

Djoser
Koning Aap
Expedia

Of stel zelf samen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Kazachstan? Neem contact met ons op.