Kaapverdië

Kaapverdië

Kaapverdie

Kaapverdië, een eilandarchipel voor de kust van West-Afrika, biedt zonovergoten stranden, levendige muziek, een mix van culturen en avontuurlijke watersportmogelijkheden.

Beste reistijd Kaapverdië: april t/m oktober
Visum nodig: nee
Vliegduur: 3 uur
Taal: Engels
Inentingen: Aanbevolen DTP, hepatitis A

Bekijk en vergelijk eenvoudig het meest complete aanbod aan pakketreizen Kaapverdië van Nederlandse reisorganisaties:
(Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan)

Tui
D-reizen
Vakantiediscounter
Corendon
Prijsvrij
Suntip
Expedia
Beachcheck
Voja Travel

Zelf samenstellen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Tien bezienswaardigheden Kaapverdië:
 1. Praia de Santa Maria, Sal: Een prachtig strand op het eiland Sal, ideaal om te ontspannen, zwemmen en watersporten.
 2. Pico do Fogo, Fogo: Een actieve vulkaan op het eiland Fogo, waar je kunt wandelen en genieten van adembenemende uitzichten.
 3. Cidade Velha, Santiago: Een historische stad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, met koloniale architectuur en een rijke geschiedenis.
 4. Mindelo, São Vicente: Een bruisende stad met levendige straten, kleurrijke huizen, livemuziek en een levendige kunst- en cultuurscene.
 5. Paul Valley, Santo Antão: Een prachtige vallei met weelderige groene landschappen, bergen, watervallen en pittoreske dorpjes.
 6. Buracona, Sal: Een natuurlijk zwembad dat bekend staat als de “Blue Eye” vanwege het heldere turquoise water en de indrukwekkende kliffen.
 7. Tarrafal Beach, Santiago: Een prachtig afgelegen strand met fijn wit zand en kristalhelder water, perfect om te zwemmen en te ontspannen.
 8. Ponta Preta, Boa Vista: Een spectaculaire strandlocatie met hoge duinen, perfect voor liefhebbers van windsurfen, kitesurfen en andere watersporten.
 9. Baia das Gatas, São Vicente: Een prachtige baai met rustig water en een lang zandstrand, beroemd om zijn jaarlijkse muziekfestival.
 10. Monte Verde, São Nicolau: Het hoogste punt van het eiland São Nicolau, biedt wandelpaden, weelderige vegetatie en een panoramisch uitzicht over het eiland.
Vijf interessante feiten over Kaapverdië:
 1. Culturele diversiteit: Kaapverdië is een smeltkroes van culturen, gevormd door invloeden uit Afrika, Europa en Zuid-Amerika. Dit zie je terug in de muziek, dans, keuken en architectuur.
 2. Morna: Kaapverdië is de geboorteplaats van morna, een melancholische muziekstijl die ook wel de “Kaapverdische blues” wordt genoemd. De beroemde zangeres Cesária Évora bracht deze muziekstijl internationale bekendheid.
 3. Eilandhoppen: De Kaapverdische archipel bestaat uit 10 bewoonde eilanden en verschillende onbewoonde eilandjes. Eilandhoppen is een populaire manier om de diversiteit van het land te ervaren.
 4. Zeeschildpadden: Kaapverdië is een belangrijk broedgebied voor zeeschildpadden, vooral de onechte karetschildpad en de lederschildpad. Op sommige eilanden kun je tijdens bepaalde seizoenen getuige zijn van de eieren leggende schildpadden of hun pas uitgekomen jongen.
 5. Ecotoerisme: Kaapverdië heeft zich steeds meer gericht op duurzaam toerisme en natuurbescherming. Er zijn verschillende natuurreservaten, zoals Monte Gordo op São Nicolau, waar je kunt genieten van ongerepte natuur, wandelpaden en het spotten van endemische vogelsoorten.

Kaapverdië reis boeken? Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan:

Tui
D-reizen
Vakantiediscounter
Corendon
Prijsvrij
Suntip
Expedia
Beachcheck
Voja Travel

Of stel zelf samen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Kaapverdië? Neem contact met ons op.