Jordanië

Jordanië

Jordanië

Jordanië, gelegen in het Midden-Oosten, biedt een onvergetelijke mix van oude ruïnes, indrukwekkende woestijnen, prachtige duiklocaties en gastvrije culturen.

Beste reistijd Jordanië: maart t/m mei, september t/m november
Visum nodig: ja
Vliegduur: 5 uur
Taal: Arabisch
Inentingen: Nee

Bekijk en vergelijk eenvoudig het meest complete aanbod aan pakketreizen Jordanië van Nederlandse reisorganisaties:
(Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan)

Tui
Traveldeal
Riksja
Djoser
Shoestring
Koning Aap
SRC
333 Travel

Of zelf samenstellen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Tien bezienswaardigheden Jordanië:
 1. Petra: Petra is een van de meest iconische archeologische vindplaatsen ter wereld. Het staat bekend om zijn roze-rode rotswanden en prachtige architectuur, waaronder de beroemde Schatkamer (Al-Khazneh) en het klooster (Ad-Deir).
 2. Wadi Rum: Wadi Rum is een adembenemend woestijnlandschap dat bekendstaat om zijn unieke rotsformaties en dramatische zandduinen. Het is een populaire bestemming voor avontuurlijke reizigers, waar je kunt genieten van jeepsafari’s, kamperen onder de sterrenhemel en wandelen.
 3. Jerash: Jerash is een oude Romeinse stad met goed bewaard gebleven ruïnes. Je kunt er een glimp opvangen van de grandeur van het oude Romeinse Rijk terwijl je door de indrukwekkende zuilen, theaters en boogpoorten wandelt.
 4. Dode Zee: De Dode Zee is het laagste punt op aarde en staat bekend om zijn buitengewone zoutgehalte, waardoor je moeiteloos blijft drijven op het water. Het is ook populair vanwege de therapeutische modder en de helende eigenschappen van het water.
 5. Amman: Als hoofdstad van Jordanië biedt Amman een mix van oud en modern. Bezoek de Citadel, het Romeinse theater, de bruisende soeks en de moderne boulevards om de levendige sfeer van de stad te ervaren.
 6. Wadi Mujib: Wadi Mujib is een prachtige kloof en natuurreservaat waar je kunt genieten van wandelingen en canyoning. Het biedt spectaculaire landschappen, watervallen en avontuurlijke mogelijkheden.
 7. Aqaba: Aqaba is een badplaats gelegen aan de Rode Zee en biedt prachtige stranden en fantastisch snorkelen en duiken. Het koraalrif is kleurrijk en divers, waardoor het een paradijs is voor onderwaterliefhebbers.
 8. Madaba: Madaba staat bekend om zijn oude mozaïeken, waaronder de beroemde Madaba Map, een zesde-eeuwse mozaïekkaart van het Heilige Land. Verken de historische kerken en geniet van de gastvrijheid van deze charmante stad.
 9. Mount Nebo: Volgens de Bijbelse overlevering is Mount Nebo de plaats waar Mozes het Beloofde Land zag voordat hij stierf. Het biedt een panoramisch uitzicht over het Heilige Land en heeft historische betekenis.
 10. Kerak Castle: Het kruisvaarderskasteel van Kerak is een indrukwekkend fort dat op een strategische heuveltop ligt. Het is een goed bewaard gebleven voorbeeld van kruisvaardersarchitectuur en biedt een fascinerende inkijk in de middeleeuwse
Vijf interessante feiten over Jordanië:
 1. Historische erfenis: Jordanië heeft een rijke en diverse geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Het land was de thuisbasis van oude beschavingen zoals de Nabateeërs, Romeinen en Byzantijnen. Veel van deze historische sites, zoals Petra en Jerash, zijn nog steeds goed bewaard gebleven en trekken jaarlijks veel bezoekers.
 2. Gastvrijheid: Jordanië staat bekend om zijn gastvrije bevolking. Jordaniërs zijn trots op hun culturele tradities van gastvrijheid en verwelkomen graag bezoekers in hun land. Reizigers kunnen vaak genieten van de warme en vriendelijke interacties met de lokale bevolking.
 3. Natuurlijke diversiteit: Hoewel Jordanië grotendeels bestaat uit woestijnlandschap, herbergt het land ook een opmerkelijke natuurlijke diversiteit. Van de uitgestrekte Wadi Rum-woestijn tot de weelderige bossen van Ajloun en de vruchtbare valleien van de Jordaan, biedt Jordanië een scala aan landschappen en ecosystemen.
 4. Filmlocatie: Jordanië is een populaire bestemming voor filmmakers vanwege de spectaculaire natuurlijke decors. Beroemde films zoals “Lawrence of Arabia” en “Indiana Jones and the Last Crusade” zijn opgenomen in Jordanië, voornamelijk in de adembenemende woestijn van Wadi Rum.
 5. Behoud van erfgoed: Jordanië heeft zich ingezet voor het behoud van zijn culturele en historische erfgoed. Het land heeft verschillende archeologische sites die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, waaronder Petra, Quseir Amra en Um er-Rasas. Door middel van conservatie-inspanningen en bewustzijn wordt geprobeerd deze waardevolle erfgoedlocaties te behouden voor toekomstige generaties.

Jordanie reis boeken? Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan:

Tui
Traveldeal
Riksja
Djoser
Shoestring
Koning Aap
SRC
333 Travel

Of stel zelf samen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Jordanië? Neem contact met ons op.