Israël

Israël

Israël

Israël is een land in het Midden-Oosten met een rijke geschiedenis, prachtige stranden, levendige steden en religieuze bezienswaardigheden zoals Jeruzalem.

Beste reistijd Israël: maart t/m mei, september, oktober
Visum nodig: nee
Vliegduur: 5 uur
Taal: Hebreeuws
Inentingen: Nee

Bekijk en vergelijk eenvoudig het meest complete aanbod aan pakketreizen Israël van Nederlandse reisorganisaties:
(Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan)

Tui
Corendon
Koning Aap
Djoser
333 Travel

Zelf samenstellen: Google Flights – Booking.com – Sunny Cars

Tien bezienswaardigheden Israël:
 1. De Klaagmuur in Jeruzalem – Een heilige plek voor het Jodendom en een belangrijk religieus symbool.
 2. De Dode Zee – Het laagste punt op aarde en bekend om zijn zoute water, waarin je kunt drijven.
 3. De oude stad van Jeruzalem – Een UNESCO-werelderfgoedlocatie met historische bezienswaardigheden, waaronder de Tempelberg en de Via Dolorosa.
 4. Masada – Een historische bergvesting die een belangrijke rol speelde in de Joodse geschiedenis en een spectaculair uitzicht biedt.
 5. De Bahai-tuinen in Haifa – Prachtige terrastuinen die behoren tot het Bahai-geloof, met adembenemende uitzichten op de stad en de Middellandse Zee.
 6. Caesarea – Een oude havenstad met indrukwekkende archeologische overblijfselen, waaronder een Romeins theater en een aquaduct.
 7. Het meer van Galilea – Een historisch en religieus belangrijk meer, waar Jezus volgens de Bijbel verschillende wonderen heeft verricht.
 8. Tel Aviv – Een bruisende metropool met moderne architectuur, levendige stranden, uitstekend nachtleven en een rijke culturele scene.
 9. Akko (Acre) – Een oude stad met een goed bewaard gebleven middeleeuws kruisvaardersfort en charmante oude straatjes.
 10. De Negev-woestijn – Een uitgestrekte en diverse woestijn met indrukwekkende landschappen, zoals de Makhtesh Ramon, een enorme krater.
Vijf interessante feiten over Israël:
 1. Technologiehub: Israël staat bekend als de “Startup Nation” vanwege de bloeiende technologiesector. Het land heeft een hoog aantal technologische start-ups per hoofd van de bevolking en heeft bijgedragen aan baanbrekende innovaties op het gebied van cybersecurity, medische technologie en landbouw.
 2. Talenrijkdom: Het Hebreeuws is de officiële taal van Israël, maar het land heeft ook een grote diversiteit aan gesproken talen, waaronder Arabisch, Russisch, Amhaars en Engels. De meeste Israëli’s zijn meertalig en communiceren gemakkelijk in verschillende talen.
 3. Militaire dienstplicht: In Israël geldt er een verplichte militaire dienstplicht voor zowel mannen als vrouwen. Dit betekent dat de meerderheid van de bevolking een periode in het leger dient, wat een sterke invloed heeft op de samenleving en de nationale veiligheid.
 4. Religieuze diversiteit: Israël is de thuisbasis van belangrijke religies, waaronder het Jodendom, het christendom en de islam. Het land heeft heilige plaatsen en religieuze bezienswaardigheden die pelgrims van over de hele wereld aantrekken.
 5. Mediterraan klimaat: Israël heeft over het algemeen een mediterraan klimaat, met hete droge zomers en milde winters. Het land kent echter ook geografische diversiteit, zoals de woestijngebieden in het zuiden en de bergachtige regio’s in het noorden, die variatie bieden in landschappen en klimaten.

Israël vakantie boeken? Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan:

Tui
Corendon
Koning Aap
Djoser
333 Travel

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Israël? Neem contact met ons op.