Iran

Iran

Iran

Iran is een land met een rijke geschiedenis, adembenemende architectuur, diverse landschappen, gastvrije bevolking en een unieke mix van culturen en tradities.

Beste reistijd Iran: april, mei, september, oktober
Visum nodig: ja
Vliegduur: 8 uur
Taal: Perzisch
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A

Bekijk en vergelijk eenvoudig het meest complete aanbod aan pakketreizen Iran van Nederlandse reisorganisaties:
(Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan)

Koning Aap
Djoser
SRC

Of zelf samenstellen: Google Flights – Booking.com – Sunny Cars

Tien bezienswaardigheden Iran:
 1. Persepolis – Een oude Perzische stad met indrukwekkende ruïnes en monumenten, die getuigen van de glorieuze geschiedenis van het oude Perzië.
 2. Nasir al-Molk Moskee – Een prachtige moskee in Shiraz, bekend om zijn kleurrijke glas-in-loodramen en betoverende interieur.
 3. Isfahan’s Imam Square – Een van ’s werelds grootste pleinen, omringd door prachtige monumenten zoals de Imam Moskee en Ali Qapu-paleis.
 4. Golestan-paleis – Een koninklijk paleiscomplex in Teheran, dat diende als zetel van de Qajar-dynastie en nu een UNESCO-werelderfgoed is.
 5. Masjed-e Jameh van Isfahan – Een historische moskee in Isfahan, beroemd om zijn architecturale schoonheid en harmonieuze ontwerp.
 6. Yazd – Een oude woestijnstad met traditionele lemen huizen, windtorens en smalle steegjes, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.
 7. Kashan’s Fin Garden – Een prachtige Perzische tuin met weelderige vegetatie, fonteinen en paviljoens, die deel uitmaakt van het werelderfgoed van UNESCO.
 8. Tabriz Bazaar – Een van ’s werelds oudste overdekte bazaars, vol met kleurrijke kraampjes en historische architectuur in de stad Tabriz.
 9. Perzische tuinen – Verspreid over het hele land, vertegenwoordigen deze tuinen de harmonie tussen mens en natuur en staan ze op de UNESCO-lijst.
 10. Shiraz – Een stad vol poëzie en literaire geschiedenis, bekend om de prachtige tuinen, elegante moskeeën en de tombe van de dichter Hafez.
Vijf interessante feiten over Iran:
 1. Iran heeft een van de oudste beschavingen ter wereld, met een geschiedenis die teruggaat tot minstens 7000 voor Christus. Het land heeft een schat aan historische en archeologische bezienswaardigheden.
 2. Iran staat bekend om zijn prachtige architectuur, met name de islamitische architectuur die te zien is in moskeeën, paleizen en traditionele huizen. De betegelde koepels, minaretten en ingewikkelde details zijn indrukwekkend.
 3. Het Perzische Rijk, dat vroeger Iran besloeg, was ooit een van de grootste rijken in de wereldgeschiedenis. Het had een enorme invloed op kunst, cultuur, wetenschap en politiek.
 4. Iran heeft een divers landschap, variërend van besneeuwde bergtoppen tot woestijnen en weelderige groene valleien. Het land biedt verschillende natuurlijke attracties, zoals het Alborz-gebergte en de Kaspische Zee.
 5. Iran heeft een rijke culturele traditie met betrekking tot kunst, muziek, literatuur en poëzie. Beroemde Iraanse dichters zoals Rumi en Hafez hebben een blijvende impact gehad op de wereldliteratuur. Bovendien heeft Iran een levendige kunstscene met veel getalenteerde kunstenaars en ambachtslieden.

Iran vakantie boeken? Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan:

Koning Aap
Djoser
SRC

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Iran? Neem contact met ons op.