India

India

India

India, in Zuid-Azië, betovert met diversiteit in cultuur, landschap en geschiedenis, van de majestueuze Himalaya tot kleurrijke steden en heilige plaatsen. Een fascinerende reisbestemming.

Beste reistijd India: oktober t/m maart
Visum nodig: ja
Vliegduur: 8 uur
Taal: Hindi en Engels
Inentingen: aanbevolen DTP en hepatitus A

Bekijk en vergelijk eenvoudig het meest complete aanbod aan pakketreizen India van Nederlandse reisorganisaties:
(Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan)

Tui
Riksja
Djoser
Expedia
Koning Aap
Shoestring
333 Travel
Asiadirect

Zelf samenstellen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Tien bezienswaardigheden India:
 1. Taj Mahal: Een UNESCO-werelderfgoed en een van ’s werelds meest iconische monumenten, bekend om zijn wit marmeren pracht en romantische geschiedenis.
 2. Varanasi: Een van de oudste bewoonde steden ter wereld, beroemd om zijn heilige rivier de Ganges, ghats, en spirituele betekenis.
 3. Jaipur: De roze stad, met het prachtige Amber Fort, Hawa Mahal en het City Palace.
 4. Varanasi: Een van de oudste steden ter wereld, beroemd om zijn heilige rivier de Ganges, ghats en spirituele betekenis.
 5. Kerala Backwaters: Een netwerk van kronkelende waterwegen, lagunes en meren omringd door weelderige groene landschappen.
 6. Ranthambore National Park: Een van de beste plekken om tijgers in het wild te spotten en rijke flora en fauna te verkennen.
 7. Khajuraho-tempels: Bekend om hun erotische beeldhouwkunst en prachtige tempelarchitectuur, een UNESCO-werelderfgoed.
 8. Ajanta en Ellora-grotten: Uitgehouwen in rotsen, deze oude grottempels tonen boeddhistische, hindoeïstische en jaïnistische kunst.
 9. Amritsar: De thuisbasis van de Gouden Tempel, een heiligdom voor de Sikhs, en de Wagah-grens, waar dagelijkse grensceremonies plaatsvinden.
 10. Mumbai: Een bruisende metropool met bezienswaardigheden zoals de Gateway of India, Chhatrapati Shivaji Terminus en Marine Drive.
Vijf interessante feiten over India:

India is een land met een rijke geschiedenis en cultuur. Hier zijn vijf interessante feiten over India:

 1. Demografische reus: India is het op één na meest bevolkte land ter wereld, met meer dan 1,3 miljard mensen. Het heeft een enorme verscheidenheid aan talen, religies en culturen.
 2. Culinair paradijs: De Indiase keuken is gevarieerd en staat bekend om zijn gebruik van kruiden en specerijen. Gerechten zoals curry’s, biryani, en tandoori zijn wereldwijd populair.
 3. Grootste democratie: India is ’s werelds grootste democratie, met periodieke verkiezingen die miljoenen mensen mobiliseren om hun stem uit te brengen.
 4. Taj Mahal: Het Taj Mahal-mausoleum in Agra is een van de meest iconische gebouwen ter wereld en een UNESCO-werelderfgoed. Het werd gebouwd als een monument voor de liefde door keizer Shah Jahan.
 5. Rijke spirituele tradities: India is de geboorteplaats van het hindoeïsme, boeddhisme, sikhisme en jaïnisme. Het land herbergt talloze tempels, heilige plaatsen en spirituele praktijken.

India reis boeken? Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan:

Tui
Riksja
Djoser
Expedia
Koning Aap
Shoestring
333 Travel
Asiadirect

Of stel zelf samen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar India? Neem contact met ons op.