Groenland

Groenland

groenland

Groenland is het grootste eiland ter wereld, bekend om zijn adembenemende ijslandschappen, fjorden, walvissen en avontuurlijke mogelijkheden zoals hondensleeën.

Beste reistijd Groenland: april t/m september
Visum nodig: nee
Vliegduur: 11 uur
Taal: Groenlands, Deens en Engels
Inentingen: Geen

Bekijk en vergelijk eenvoudig het meest complete aanbod aan pakketreizen Groenland van Nederlandse reisorganisaties:
(Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan)

BBI Travel
Tui
Voigt Travel

Of zelf samenstellen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Tien bezienswaardigheden Groenland:
 1. Ilulissat-ijsfjord: Bewonder de indrukwekkende ijsbergen die afbreken van de gletsjers en drijven in deze adembenemende fjord.
 2. Nuuk: Verken de hoofdstad, waar je musea, kleurrijke huizen en de lokale cultuur kunt ontdekken.
 3. Disko-eiland: Maak een boottocht naar dit prachtige eiland en spot walvissen, geniet van het landschap en bezoek traditionele Inuit-dorpen.
 4. Narsarsuaq: Ontdek de weelderige valleien, gletsjers en historische bezienswaardigheden in deze regio, zoals het voormalige Amerikaanse legerbasis.
 5. Qaqortoq: Wandel door de charmante straatjes van deze stad, bewonder kleurrijke gebouwen en bezoek de nabijgelegen warmwaterbronnen.
 6. Uunartoq-warmwaterbronnen: Geniet van een ontspannend bad in natuurlijke warmwaterbronnen met uitzicht op de omliggende bergen en ijsbergen.
 7. Kangerlussuaq: Verken de prachtige Kangerlussuaq-gletsjer en maak wandelingen door de ongerepte natuur.
 8. Tasiilaq: Bezoek dit pittoreske dorpje om te genieten van het uitzicht op de omliggende bergen, gletsjers en het nabijgelegen Sermilik-fjord.
 9. Hvalsey-kerkruïnes: Bewonder de overblijfselen van een middeleeuwse Noorse kerk en leer over de geschiedenis van de Vikingkolonie in Groenland.
 10. Eqip Sermia-gletsjer: Maak een boottocht naar deze majestueuze gletsjer en aanschouw hoe ijsbergen afbreken en in het water vallen.
Vijf interessante feiten over Groenland:
 1. Groenland is het grootste eiland ter wereld, met een oppervlakte van ongeveer 2.166.086 vierkante kilometer. Het is echter geen onafhankelijk land, maar een autonoom gebied binnen het Koninkrijk Denemarken.
 2. Hoewel het land grotendeels bedekt is met ijs, heeft het ook enkele groene gebieden. Ongeveer 80% van het land is bedekt met een ijskap, waardoor het een van de grootste ijsmassa’s buiten Antarctica is.
 3. De Inuit-bevolking, voornamelijk bestaande uit de Groenlandse Inuit, is de inheemse bevolking van Groenland. Ze hebben een rijke cultuur en tradities die sterk verbonden zijn met de natuurlijke omgeving.
 4. Groenland is een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Het biedt een spectaculair landschap met fjorden, bergen, gletsjers en een overvloed aan wilde dieren, waaronder walvissen, ijsberen, zeehonden en verschillende vogelsoorten.
 5. In de zomermaanden ervaart Groenland de middernachtzon, waar de zon 24 uur per dag boven de horizon blijft. Dit fenomeen creëert een unieke en magische sfeer, waardoor reizigers optimaal kunnen genieten van het landschap en activiteiten zoals wandelen, kajakken en vissen.

Groenland vakantie boeken? Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan:

BBI Travel
Tui
Voigt Travel

Of stel zelf samen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Groenland? Neem contact met ons op.