Goedkope treinvakantie met kinderen

Laatst gewijzigd:
Gepubliceerd door: Jennifer

In 2022 hebben wij een fantastische goedkope treinvakantie met de kinderen door Zwitserland gemaakt en geweldige mooie plekken bezocht!

Wist je dat kinderen tussen de 4 en 12 jaar met hun ouders GRATIS kunnen reizen met de trein en jongeren tussen de 12 en 27 flinke korting krijgen?

Bekijk HIER de prijzen met verschillende opties.

Een verslag van onze treinvakantie door Zwitserland vind je trouwens hier.

En hieronder nog een aantal andere tips voor een onvergetelijke treinvakantie.

Treinreizen bieden trouwens niet alleen een milieuvriendelijke optie, maar ze brengen ook een gevoel van gemeenschap en avontuur met zich mee, waardoor ze perfect zijn voor gezinsuitjes.

Om te beginnen, plan je reis zorgvuldig. Kies bestemmingen die kindvriendelijk zijn en gemakkelijk bereikbaar per trein. Populaire keuzes zijn historische steden, nationale parken of zelfs kustplaatsen. Voordat je vertrekt, bekijk de treinschema’s om de reis soepel te laten verlopen.

Tijdens de treinreis zelf kunnen kinderen genieten van het kijken naar het veranderende landschap, wat een educatieve ervaring op zich is. Neem boeken, kleurpotloden en spelletjes mee om hen bezig te houden. Veel treinen bieden ook wifi, wat handig kan zijn om kinderen af en toe wat schermtijd te geven.

Maak onderweg stops om bezienswaardigheden te bekijken. Dit kunnen musea, dierentuinen, speeltuinen of zelfs wandelroutes zijn. Zo kunnen kinderen hun energie kwijt en nieuwe dingen ontdekken. Zorg ervoor dat je tijd maakt voor picknicks en maaltijden aan boord, wat een geweldige manier is om samen te zijn en de kosten te drukken.

Als je bestemming is bereikt, zijn er vaak tal van goedkope accommodatie opties beschikbaar, zoals jeugdherbergen, campings of budgetvriendelijke hotels. Verken de bestemming te voet of huur goedkope fietsen om de omgeving te verkennen.

Ten slotte, betrek je kinderen bij het planningsproces. Laat ze kiezen welke bestemmingen ze willen bezoeken en wat ze graag willen doen. Dit zal hun enthousiasme vergroten en hen een gevoel van eigenaarschap geven over de reis.

Een goedkope treinvakantie met kinderen is niet alleen budgetvriendelijk, maar biedt ook waardevolle familieherinneringen en de kans om de wereld samen te verkennen. Met een beetje planning en creativiteit kun je een onvergetelijke reis creëren waar het hele gezin van zal genieten!

Over de schrijver

Mijn naam is Jennifer, een reisfanaat in hart en nieren, en ik help je graag bij het vinden of samenstellen van de door jou gewenste reis. Ook kun je bij mij terecht voor een reischeck: ik check of de reis die jij op het oog hebt, echt de beste deal is.
Favoriete bestemmingen: Fins Lapland, Costa Rica en Florida.
Stel je vraag >>>

Plaats een reactie