Gambia

Gambia

Gambia

Gambia, gelegen aan de westkust van Afrika, biedt prachtige stranden, een relaxte sfeer, fascinerende cultuur, rijke flora en fauna en vriendelijke mensen.

Beste reistijd Gambia: november t/m april
Visum nodig: nee
Vliegduur: 6 uur
Taal: Engels
Inentingen: Aanbevolen DTP, hepatitis A

Bekijk en vergelijk eenvoudig het meest complete aanbod aan pakketreizen Gambia van Nederlandse reisorganisaties:
(Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan)

Koning Aap
Shoestring
Tui
Corendon
Vakantiediscounter
Prijsvrij
D-Reizen
Stip Reizen
Suntip
Beachcheck

Zelf samenstellen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Tien bezienswaardigheden Gambia:
 1. Nationaal Museum van Gambia: Een museum dat de geschiedenis en cultuur van Gambia laat zien, met tentoonstellingen over archeologie, traditionele kunst en lokale ambachten.
 2. James Island en Kunta Kinteh Island: Historische eilanden die een belangrijke rol speelden in de slavenhandel, met overblijfselen van forten en een museum dat de zwarte geschiedenis belicht.
 3. Kachikally Crocodile Pool: Een heilige krokodillenvijver in Bakau, waar bezoekers de kans krijgen om deze indrukwekkende reptielen van dichtbij te zien.
 4. Kololi Beach: Een van de populairste stranden, met zacht zand, helder water en talloze bars, restaurants en resorts.
 5. Makasutu Culture Forest: Een prachtig natuurreservaat waar je kunt wandelen, vogels kunt spotten en kennis kunt maken met de traditionele cultuur van de lokale Mandinka-bevolking.
 6. Abuko Nature Reserve: Een klein maar divers natuurreservaat met wandelpaden, vogels, apen en andere inheemse diersoorten.
 7. Wassu Stone Circles: Een archeologische vindplaats met meer dan 100 stenen cirkels, die dienden als grafmonumenten en als UNESCO-werelderfgoed zijn erkend.
 8. Albert Market: Een bruisende markt in de hoofdstad Banjul, waar je lokale producten, handwerk en souvenirs kunt vinden.
 9. Janjanbureh Island (vroeger bekend als Georgetown): Een historisch eiland in de Gambia-rivier met koloniale gebouwen, een slavenhandelgeschiedenis en een ontspannen sfeer.
 10. Tanji Fishing Village: Een kleurrijk vissersdorp waar je de traditionele visserijactiviteiten kunt zien, verse vis kunt kopen en kunt genieten van de lokale cultuur.
Vijf interessante feiten over Gambia:
 1. Het is het kleinste land op het Afrikaanse vasteland: Met een totale oppervlakte van slechts ongeveer 11.300 vierkante kilometer is Gambia een van de kleinste landen in Afrika.
 2. Het Gambia River National Park herbergt een unieke populatie chimpansees: de thuisbasis van het Gambia River National Park, waar een van de weinige in het wild levende populaties chimpansees in West-Afrika leeft.
 3. Het land is een populaire bestemming voor vogelliefhebbers: Met meer dan 500 vogelsoorten is het een waar paradijs voor vogelspotters. Veel trekvogels stoppen hier tijdens hun migratieroutes.
 4. Banjul, de hoofdstad, is een van de kleinste hoofdsteden ter wereld: Banjul beslaat een oppervlakte van slechts 12 vierkante kilometer en is daarmee een van de kleinste hoofdsteden ter wereld.
 5. Het land heeft een levendige muziekscene: Muziek speelt een belangrijke rol in de Gambiaanse cultuur. Van traditionele West-Afrikaanse muziek tot moderne pop, reggae en hiphop, er is altijd wel ergens muziek te horen.

Gambia reis boeken? Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan:

Tui
Corendon
Vakantiediscounter
Prijsvrij
D-Reizen
Stip Reizen
Suntip
Beachcheck

Of stel zelf samen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Gambia? Neem contact met ons op.