Filipijnen

Filipijnen

Filipijnen

De Filipijnen, gelegen in Zuidoost-Azië, betovert met prachtige stranden, kristalhelder water, rijke biodiversiteit, vulkanen en gastvrije bevolking. Een tropisch paradijs om te verkennen.

Beste reistijd Filipijnen: december t/m mei
Visum nodig: ja
Vliegduur: 16 uur
Taal: Filipijns en Engels
Inentingen: aanbevolen DTP en hepatitus A

Bekijk en vergelijk eenvoudig het meest complete aanbod aan pakketreizen Filipijnen van Nederlandse reisorganisaties:
(Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan)

Expedia
Shoestring

Zelf samenstellen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Tien bezienswaardigheden Filipijnen:
 1. Boracay: Een van de meest populaire eilanden van de Filipijnen, bekend om zijn witte zandstranden en bruisend nachtleven.
 2. Palawan: Een eilandprovincie met de betoverende ondergrondse rivier van Puerto Princesa en de adembenemende Bacuit-baai in El Nido.
 3. Mayon-vulkaan: Een perfect gevormde actieve vulkaan in Albay, beroemd om zijn symmetrische kegelvorm.
 4. Banaue-rijstterrassen: Een UNESCO-werelderfgoed, deze eeuwenoude terrassen zijn indrukwekkende staaltjes van Filipijnse landbouwtechniek.
 5. Taal-vulkaan: Een actieve vulkaan in een meer, bereikbaar per boot, en biedt adembenemende uitzichten op de krater.
 6. Chocolate Hills: Een uniek landschap in Bohol, bestaande uit meer dan 1.200 kegelvormige heuvels die in het droge seizoen bruin lijken.
 7. Manila: De hoofdstad met historische bezienswaardigheden zoals Intramuros, de oude stad, en de bruisende wijk Makati.
 8. Coron: Een paradijs voor duikers met talloze scheepswrakken uit de Tweede Wereldoorlog en kristalheldere wateren.
 9. Siargao: Een eiland dat bekend staat om zijn surfergemeenschap en de beroemde Cloud 9-brug.
 10. Vigan: Een goed bewaard gebleven koloniale stad met geplaveide straten en historische architectuur, een UNESCO-werelderfgoed.
Vijf interessante feiten over vakantieland Filipijnen:
 1. Eilandparadijs: De Filipijnen bestaan uit maar liefst 7.641 eilanden, waardoor het een van de meest eilandrijke landen ter wereld is. Dit zorgt voor een ongeëvenaarde verscheidenheid aan stranden en eilandbestemmingen.
 2. Unieke vormen: Het land herbergt enkele van de meest opvallende geologische kenmerken ter wereld, waaronder de Chocolate Hills, met hun kegelvormige heuvels, en de ondergrondse rivier van Puerto Princesa, een van de Nieuwe Zeven Natuurlijke Wereldwonderen.
 3. Taaldiversiteit: De Filipijnen heeft meer dan 170 talen en dialecten, maar Tagalog (Filipijns) en Engels zijn de officiële talen. Het gebruik van Engels maakt communicatie voor internationale reizigers gemakkelijker.
 4. Rijke biodiversiteit: De Filipijnen zijn de thuisbasis van een verbazingwekkende verscheidenheid aan flora en fauna, waaronder bedreigde diersoorten zoals de Filippijnse aap (tarsier) en de Filippijnse krokodil.
 5. Lange koloniale geschiedenis: De Filipijnen waren meer dan 300 jaar lang een Spaanse kolonie en werden later een Amerikaanse kolonie tot hun onafhankelijkheid in 1946. Deze geschiedenis heeft een blijvende invloed op de cultuur en architectuur van het land.

Filipijnen reis boeken? Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan:

Expedia
Shoestring

Of stel zelf samen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Filipijnen? Neem contact met ons op.