Fiji

Fiji

Fiji

Fiji is een prachtig eilandland in de Stille Oceaan, bekend om zijn witte zandstranden, kristalheldere wateren en vriendelijke bevolking.

Beste reistijd Fiji: mei t/m oktober
Visum nodig: nee
Vliegduur: 24 uur
Taal: Engels
Inentingen: Nee

Zelf samenstellen: Google Flights – Booking.com

Tien bezienswaardigheden Fiji:

 1. Coral Coast: Een prachtige kuststrook met adembenemende stranden en levendige koraalriffen.
 2. Yasawa-eilanden: Een archipel van prachtige eilanden met turquoise wateren, perfect om te snorkelen, duiken en ontspannen.
 3. Suva: De bruisende hoofdstad, waar je kunt genieten van culturele bezienswaardigheden, markten en heerlijke gerechten.
 4. Sigatoka Sand Dunes: Een beschermd natuurgebied met indrukwekkende zandduinen en archeologische vindplaatsen.
 5. Taveuni: Ook wel bekend als de “Tuin van Fiji”, biedt dit eiland weelderige regenwouden, watervallen en kleurrijke koraalriffen.
 6. Nadi: De toegangspoort tot Fiji met levendige markten, een kosmopolitische sfeer en nabijgelegen resorts.
 7. Mamanuca-eilanden: Een prachtige eilandengroep met luxe resorts, witte zandstranden en geweldige watersportmogelijkheden.
 8. Kula Eco Park: Een natuurreservaat waar je exotische inheemse dieren en planten kunt bewonderen, waaronder bedreigde diersoorten.
 9. Sri Siva Subramaniya-tempel: Een kleurrijke hindoetempel in Nadi, gewijd aan de godheid Lord Murugan.
 10. Bouma National Heritage Park: Een schitterend natuurpark op het eiland Taveuni, met wandelpaden, watervallen en weelderige tropische flora en fauna.

Vijf interessante feiten over Fiji:

 1. Fiji is een archipel bestaande uit 333 eilanden, waarvan ongeveer 110 bewoond zijn. De grootste en meest bevolkte eilanden zijn Viti Levu en Vanua Levu.
 2. De inwoners staan bekend als vriendelijk en gastvrij. Ze verwelkomen bezoekers met de traditionele begroeting “Bula!”, wat “hallo” betekent in het Fijiaans.
 3. Fiji heeft een rijke culturele achtergrond, met een mix van Melanesische, Polynesische, Indiase en Europese invloeden. De inheemse Fijiaanse cultuur, tradities en ceremonies spelen nog steeds een belangrijke rol in het dagelijks leven.
 4. Het land staat bekend om zijn prachtige koraalriffen en duiklocaties. Het is de thuisbasis van een diverse onderwaterwereld met kleurrijke vissen, zeeschildpadden, haaien en zachte koralen.
 5. Rugby is de populairste sport in Fiji en heeft een speciale plaats in de harten van de inwoners. Het nationale rugbyteam, bekend als de “Flying Fijians”, heeft een indrukwekkende reputatie en is een bron van nationale trots.

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Fiji? Neem contact met ons op.