Egypte

Egypte

Egypte

Egypte, gelegen in Noord-Afrika, betovert met zijn eeuwenoude geschiedenis, prachtige piramides, mysterieuze tempels, uitgestrekte woestijnen en levendige cultuur.

Beste reistijd Egypte: oktober t/m mei
Visum nodig: ja
Vliegduur: 4,5 uur
Taal: Arabisch
Inentingen: Aanbevolen DTP, hepatitis A

Bekijk en vergelijk eenvoudig het meest complete aanbod aan pakketreizen Egypte van Nederlandse reisorganisaties:
(Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan)

Tui
Djoser
Vakantiediscounter
Corendon
Prijsvrij
Stip
Sunweb
Shoestring
Koning Aap
Suntip
D-Reizen
333Travel
Beachcheck

Zelf samenstellen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Tien bezienswaardigheden Egypte:
 1. Piramides van Gizeh: Bewonder de majestueuze piramides van Gizeh, waaronder de Grote Piramide van Cheops, een van de Zeven Wereldwonderen.
 2. Luxor-tempel: Bezoek de indrukwekkende Luxor-tempel, een van de best bewaarde tempelcomplexen in Egypte, met prachtige zuilen en reliëfs.
 3. Vallei der Koningen: Verken de Vallei der Koningen, waar de oude Egyptische farao’s werden begraven, en bewonder de prachtige koninklijke graven.
 4. Tempel van Karnak: Bezoek de Tempel van Karnak, een van de grootste religieuze complexen ter wereld, met prachtige zuilen, beelden en tempels.
 5. Rode Zee: Ontspan aan de prachtige stranden van de Rode Zee, waar je kunt snorkelen, duiken en genieten van de kleurrijke onderwaterwereld.
 6. Abu Simbel-tempels: Bewonder de majestueuze Abu Simbel-tempels, met hun indrukwekkende beelden en unieke architectuur, die werden verplaatst om ze te redden van overstromingen.
 7. Alexandrië: Verken de bruisende stad Alexandrië, met zijn historische bezienswaardigheden, zoals de Catacomben van Kom el Shoqafa en de Qaitbay Citadel.
 8. Tempel van Edfu: Bezoek de prachtige Tempel van Edfu, gewijd aan de valkengod Horus, en bewonder de goed bewaarde inscripties en reliëfs.
 9. Nijlcruise: Maak een schilderachtige Nijlcruise en geniet van het adembenemende landschap en de historische bezienswaardigheden langs de oevers van de rivier.
 10. Siwa-oase: Ontdek de betoverende Siwa-oase, een oase in de Westelijke Woestijn, met zijn warmwaterbronnen, zoutmeren en oude archeologische vindplaatsen.
Vijf interessante reisfeiten over Egypte:
 1. Eeuwenoude geschiedenis: Egypte is een van ’s werelds oudste beschavingen, met een geschiedenis die teruggaat tot meer dan 5.000 jaar geleden, en is de thuisbasis van enkele van de meest iconische archeologische vindplaatsen ter wereld.
 2. De Nijl: De Nijl, de langste rivier ter wereld, stroomt door Egypte en heeft een grote invloed gehad op de ontwikkeling van de Egyptische beschaving, waardoor het land vruchtbaar en bewoonbaar is.
 3. Tempels en piramides: Het land staat bekend om zijn indrukwekkende tempels en piramides, waaronder de Grote Piramide van Gizeh, het Tempelcomplex van Karnak en de Tempel van Abu Simbel.
 4. Woestijnlandschappen: Egypte heeft ook prachtige woestijnlandschappen, zoals de Sinaï-woestijn en de Witte Woestijn, die avonturiers en natuurliefhebbers aantrekken.
 5. Rijke culturele tradities: Egypte heeft een levendige culturele scene, met traditionele muziek, dans en festivals, waarbij de Egyptische bevolking trots is op hun rijke erfgoed en tradities.

Egypte reis boeken? Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan:

Tui
Djoser
Vakantiediscounter
Corendon
Prijsvrij
Stip
Sunweb
Shoestring
Koning Aap
Suntip
D-Reizen
333 Travel
Beachcheck

Of stel zelf samen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Egypte? Neem contact met ons op.