Djibouti

Djibouti

Djibouti

Djibouti, gelegen in Oost-Afrika, trekt bezoekers aan met zijn spectaculaire landschappen, prachtige stranden, unieke onderwaterwereld en culturele diversiteit.

Tien bezienswaardigheden in Djibouti:
 1. Lac Assal: Bezoek Lac Assal, een zoutmeer dat zich bevindt op het laagste punt van Afrika en bekend staat om zijn buitengewone zoutformaties.
 2. Lake Abbe: Verken Lake Abbe, een surrealistisch landschap met kalkstenen schoorstenen en stomende geisers, dat een spectaculair gezicht biedt.
 3. Tadjourah: Bezoek de stad Tadjourah, met zijn oude stadsmuren, historische gebouwen en prachtige stranden om te ontspannen.
 4. Moucha Island: Maak een boottocht naar Moucha Island, een pittoresk eiland omringd door kristalhelder water, waar je kunt snorkelen en duiken.
 5. Day Forest National Park: Verken het Day Forest National Park, een beschermd gebied met een verscheidenheid aan flora en fauna, waaronder bedreigde diersoorten zoals de Grevy’s zebra.
 6. Ardoukoba vulkaan: Bezoek de Ardoukoba vulkaan, een slapende vulkaan met een indrukwekkend landschap en warmwaterbronnen.
 7. Doraleh-port: Verken de moderne haven van Doraleh, een belangrijke handels- en logistieke hub aan de kust van Djibouti.
 8. Afar-driehoek: Ontdek de Afar-driehoek, een regio bekend om zijn geologische activiteit, vulkanen, zoutvlaktes en warmwaterbronnen.
 9. Goubbet Al-Kharab: Bezoek Goubbet Al-Kharab, een zoutwatermeer met een adembenemend landschap en een overvloed aan zeeleven.
 10. Djibouti-stad: Verken de bruisende hoofdstad Djibouti-stad, met zijn mix van Franse en Afrikaanse invloeden, kleurrijke markten en historische bezienswaardigheden.

Djibouti biedt een unieke mix van adembenemende landschappen, buitengewone geologische formaties en fascinerende culturele ontmoetingen. Het land is een paradijs voor avontuurlijke reizigers en natuurliefhebbers die op zoek zijn naar een ongerepte bestemming.

Vijf interessante feiten over Djibouti:
 1. Geologische kruispunt: Djibouti bevindt zich op het geologische kruispunt van de Afrikaanse, Arabische en Anatolische tektonische platen, waardoor het een regio is met vulkanische activiteit en aardbevingen.
 2. Zoutmeer van Lac Assal: Het land is de thuisbasis van het zoutmeer van Lac Assal, het op twee na zoutste meer ter wereld en het laagste punt van het Afrikaanse continent.
 3. Diverse culturen: Djibouti is een smeltkroes van culturen, met invloeden van Arabische, Afrikaanse en Franse tradities, die samenkomen in de lokale keuken, muziek en dans.
 4. Belangrijke maritieme toegangspoort: Djibouti heeft een strategische ligging aan de Rode Zee en is een belangrijke maritieme toegangspoort tot de regio, met een bloeiende havenindustrie.
 5. Unieke biodiversiteit: Ondanks zijn kleine formaat herbergt Djibouti een opmerkelijke biodiversiteit, met unieke flora en fauna die zich hebben aangepast aan de extreme omstandigheden van het land.

Djibouti is een land met een rijke geologische geschiedenis, diverse culturen en een unieke natuurlijke omgeving. Het biedt reizigers de mogelijkheid om unieke landschappen te verkennen, kennis te maken met verschillende culturen en te genieten van de warme gastvrijheid van de lokale bevolking.

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie? Neem contact met ons op.