Cyprus

Cyprus

Cyprus

Cyprus is een prachtig eiland in de Middellandse Zee met zonnige stranden, oude archeologische sites, rijke cultuur en gastvrije bevolking.

Beste reistijd Cyprus: april t/m september
Visum nodig: nee
Vliegduur: 5,5 uur
Taal: Grieks en Turks
Inentingen: Geen

Bekijk en vergelijk eenvoudig het meest complete aanbod aan pakketreizen Zwitserland van Nederlandse reisorganisaties:
(Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan)

Tui
Corendon
Vakantiediscounter
Suntip
Sunweb
Eliza was here
Prijsvrij
Stip reizen
Beachcheck

of stel zelf samen: Google Flights – Booking.com – Sunny Cars

Tien bezienswaardigheden Cyprus:
 1. Paphos Archeologisch Park: Een UNESCO-werelderfgoedlocatie met indrukwekkende ruïnes uit de oudheid, waaronder Romeinse mozaïeken en het Odeon-theater.
 2. Troodosgebergte: Een prachtig berggebied met schilderachtige dorpjes, kloosters, wandelpaden en de hoogste berg van Cyprus, de Olympus.
 3. Kyrenia-kasteel: Een imposant middeleeuws kasteel aan de noordkust van Cyprus, met een fascinerend maritiem museum en een prachtig uitzicht op de haven.
 4. Tombe van de Koningen: Een archeologische site nabij Paphos met goed bewaarde graven en indrukwekkende rotsarchitectuur uit de Hellenistische periode.
 5. Oude stadsmuren van Nicosia: Bewandel de historische stadsmuren van de hoofdstad Nicosia en ervaar de charme van de oude binnenstad met zijn smalle straatjes en traditionele architectuur.
 6. Aphrodite’s Rock: Een iconische rotsformatie aan de kust van Paphos, volgens de legende de geboorteplaats van de godin van de liefde, Aphrodite.
 7. Kourion: Een oude Griekse stad aan de zuidkust, met goed bewaarde overblijfselen, zoals een amfitheater en een Romeins badhuis.
 8. Kolossi Castle: Een middeleeuws kasteel nabij Limassol, bekend om zijn imposante architectuur en historische betekenis tijdens de kruistochten.
 9. Hala Sultan Tekke: Een belangrijke islamitische heilige plaats nabij Larnaca, met een prachtige moskee en omliggende tuinen, gelegen aan een zoutmeer.
 10. Larnaca Salt Lake: Een natuurlijk zoutmeer in de buurt van Larnaca, dat vooral bekend staat om zijn roze flamingo’s die daar vaak neerstrijken tijdens migratieperiodes.
Vijf interessante feiten over Cyprus:
 1. Het eiland Cyprus is de geboorteplaats van de Griekse godin Aphrodite, de godin van de liefde en schoonheid, volgens de oude Griekse mythologie.
 2. Cyprus heeft een van de oudste wijntradities ter wereld, die teruggaat tot 4000 voor Christus. De Cypriotische wijn wordt nog steeds geproduceerd en staat bekend om zijn unieke smaak en kwaliteit.
 3. Het dorp Lefkara staat bekend om zijn handgemaakte kantwerk, dat wereldwijd wordt gewaardeerd. Het Lefkara-kant is zelfs te zien in de collecties van beroemde modehuizen.
 4. Cyprus is verdeeld in twee delen: het Griekse Cypriotische deel in het zuiden en het Turkse Cypriotische deel in het noorden. Deze verdeeldheid ontstond na een gewapend conflict in 1974 en wordt nog steeds erkend door de Verenigde Naties.
 5. Het Troodosgebergte in Cyprus herbergt de oudste werkende kloosterorde ter wereld, de Heilige Kruisbergorde. Het is ook de thuisbasis van de prachtige Byzantijnse kerken met hun unieke fresco’s die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

Cyprus vakantie boeken? Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan:

Tui
Corendon
Vakantiediscounter
Suntip
Sunweb
Eliza was here
Prijsvrij
Stip reizen
Beachcheck

Of stel zelf samen: Sunny Cars – Booking.com of Expedia– Google Flights

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Cyprus? Neem contact met ons op.