Cookeilanden

Cookeilanden

Cookeilanden

De Cookeilanden zijn een archipel in de Stille Oceaan met prachtige stranden, koraalriffen en een rijke Polynesische cultuur.

Beste reistijd Cookeilanden: juni t/m oktober
Visum nodig: nee
Vliegduur: 24 uur
Taal: Engels
Inentingen: Nee

Zelf samenstellen: Google Flights – Booking.com

Tien bezienswaardigheden Cookeilanden:

 1. Avarua: De hoofdstad van de Cookeilanden, waar je kunt genieten van lokale markten en de bruisende sfeer.
 2. Rarotonga: Het grootste eiland met weelderige bergen, tropische regenwouden en adembenemende stranden.
 3. Aitutaki: Bekend om zijn spectaculaire lagune met kristalhelder water en kleine motu’s (eilandjes) om te verkennen.
 4. Te Vara Nui Village: Een cultureel dorp waar je traditionele dansvoorstellingen kunt zien en meer kunt leren over de Polynesische cultuur.
 5. Tapuaetai (One Foot Island): Een pittoresk eilandje met een perfecte witte zandbank, omringd door turquoise water, ideaal om te zwemmen en te snorkelen.
 6. Titikaveka Beach: Een prachtig strand met rustig water en kleurrijk koraalrif, perfect voor snorkelliefhebbers.
 7. Maire Nui Gardens: Een betoverende botanische tuin met een overvloed aan exotische planten, bloemen en watervallen.
 8. Maungapu: Een indrukwekkende uitkijkpunt op Rarotonga, waar je kunt genieten van een panoramisch uitzicht over het eiland.
 9. Black Rock Beach: Een mystiek strand met een grote zwarte rots waar volgens de legende de zielen van de overledenen hun laatste sprong nemen.
 10. Wigmore’s Waterfall: Een prachtige waterval midden in het weelderige regenwoud van Rarotonga, een geweldige plek om te wandelen en te ontspannen.

Vijf interessante feiten over Cookeilanden:

 1. Culturele rijkdom: De Cookeilanden hebben een levendige Polynesische cultuur die sterk wordt gekoesterd. De lokale bevolking staat bekend om hun traditionele dansen, handwerk zoals weven en houtsnijwerk, en het behoud van oude gebruiken en rituelen.
 2. Onafhankelijkheid in vrije associatie met Nieuw-Zeeland: De Cookeilanden maken deel uit van het rijk van Nieuw-Zeeland en hebben een bijzondere politieke status. Hoewel ze hun eigen regering hebben, behouden ze een vrije associatie met Nieuw-Zeeland, waardoor ze zelfbestuur hebben, maar ook profiteren van economische en defensieondersteuning.
 3. Overvloed aan koraalriffen: De Cookeilanden herbergen een van ’s werelds meest spectaculaire koraalriffen. De onderwaterwereld is een paradijs voor snorkelaars en duikers, met een overvloed aan kleurrijk koraal, tropische vissen en andere zeeorganismen.
 4. Zeldzame vogelsoorten: De Cookeilanden bieden onderdak aan verschillende zeldzame vogelsoorten, waaronder de Kuhl’s lorikeet en de Rarotonga monarch. Het behoud van de natuurlijke habitat en inspanningen om bedreigde soorten te beschermen, spelen een belangrijke rol in het behoud van de biodiversiteit van de eilanden.
 5. Turquoise lagunes en witte zandstranden: De Cookeilanden worden gekenmerkt door hun adembenemende natuurlijke schoonheid. Met heldere turquoise lagunes, omringd door witte zandstranden en weelderige groene vegetatie, bieden de eilanden een idyllisch tropisch landschap dat een paradijs is voor strandliefhebbers en natuurliefhebbers.

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Cookeilanden? Neem contact met ons op.