China

China

China

China, ’s werelds meest bevolkte land, betovert met een rijke geschiedenis, diverse culturen, iconische bezienswaardigheden zoals de Grote Muur en bruisende moderne steden.

Beste reistijd China: hele jaar
Visum nodig: ja
Vliegduur: 10 uur
Taal: Chinees
Inentingen: aanbevolen DTP en hepatitus A

Bekijk en vergelijk eenvoudig het meest complete aanbod aan pakketreizen China van Nederlandse reisorganisaties:
(Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan)

Djoser
Koning Aap
Expedia
Shoestring
Riksja
333 Travel

Zelf samenstellen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Tien bezienswaardigheden China:
 1. De Grote Muur: Een UNESCO-werelderfgoed en een iconisch symbool van China, deze eeuwenoude verdedigingsstructuur strekt zich duizenden kilometers uit door het landschap.
 2. De Verboden Stad: Gelegen in het hart van Peking, was dit de keizerlijke residentie gedurende bijna vijf eeuwen en is het een meesterwerk van Chinese architectuur.
 3. Terracottaleger: In de buurt van Xi’an vind je duizenden levensechte terracottakrijgers die dienden als grafwacht voor de eerste keizer van China, Qin Shi Huang.
 4. Potala-paleis: Gelegen in Lhasa, Tibet, is dit paleis het voormalige winterverblijf van de Dalai Lama en een prachtig voorbeeld van Tibetaanse architectuur.
 5. Yellow Mountain (Huangshan): Een van China’s meest beroemde bergketens, bekend om zijn bizarre rotsformaties, dichte bossen en prachtige zonsopgangen.
 6. Li-rivier: Maak een schilderachtige boottocht door dit adembenemende landschap met karstbergen en schilderachtige dorpen.
 7. De Bund: In Shanghai, biedt deze iconische waterkant een prachtig uitzicht op de skyline van de stad en historische architectuur.
 8. Jiuzhaigou-vallei: Een UNESCO-werelderfgoed met kristalheldere meren, watervallen en gekleurde vijvers in een betoverende natuurlijke omgeving.
 9. Het oude stadje Lijiang: Een goed bewaard gebleven oude stad met geplaveide straten en traditionele Naxi-architectuur.
 10. De Pandareservaten: Breng een bezoek aan Chengdu of andere plaatsen in Sichuan om de schattige reuzenpanda’s te zien en te leren over hun behoud.
Vijf interessante feiten over vakantieland China:
 1. De Chinese Muur is echt enorm: De Grote Muur van China is niet slechts één muur, maar een netwerk van muren en forten. Het strekt zich uit over meer dan 21.000 kilometer en is daarmee ’s werelds langste door mensen gemaakte structuur.
 2. ’s Werelds oudste geschreven taal: Het Chinees is een van de oudste schriftsystemen ter wereld, met een geschiedenis die teruggaat tot duizenden jaren voor Christus. Het bestaat uit duizenden tekens die complexe ideeën en woorden vertegenwoordigen.
 3. De uitvindingen van China: China heeft veel belangrijke uitvindingen gedaan, waaronder papier, buskruit, kompas, en zijde. Deze ontdekkingen hebben de loop van de geschiedenis veranderd en de wereld beïnvloed.
 4. De Chinese kalender: De traditionele Chinese kalender is een van de oudste kalenders ter wereld en is gebaseerd op de maanfasen. Het viert belangrijke festivals zoals het Chinees Nieuwjaar, dat gebaseerd is op de maankalender.
 5. Panda-diplomatie: China heeft panda’s uitgeleend aan andere landen als onderdeel van diplomatieke betrekkingen en vriendschap. Deze schattige dieren hebben wereldwijd de aandacht getrokken en bevorderen begrip en goodwill.

China reis boeken? Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan:

Djoser
Koning Aap
Expedia
Shoestring
Riksja
333 Travel

Of stel zelf samen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar China? Neem contact met ons op.