Cambodja

Cambodja

Cambodja

Cambodja, in Zuidoost-Azië, betovert met eeuwenoude tempels, zoals Angkor Wat, adembenemende stranden, rijke cultuur en hartelijke gastvrijheid. Een reis vol historie en schoonheid.

Beste reistijd Cambodja: november t/m april
Visum nodig: ja
Vliegduur: 15 uur
Taal: Engels
Inentingen: aanbevolen DTP en hepatitus A

Bekijk en vergelijk eenvoudig het meest complete aanbod aan pakketreizen Cambodja van Nederlandse reisorganisaties:
(Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan)

Tui
Riksja
Expedia
Djoser
333 Travel

Zelf samenstellen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Tien bezienswaardigheden Cambodja
 1. Angkor Wat: ’s Werelds grootste religieuze monument, een UNESCO-werelderfgoed, en het meest iconische symbool van Cambodja.
 2. Angkor Thom: Een oude stad binnen Angkor met indrukwekkende bezienswaardigheden zoals de Bayon-tempel en de Terrace of the Elephants.
 3. Ta Prohm: Een betoverende tempelruïne die wordt overwoekerd door de jungle, beroemd om zijn unieke combinatie van natuur en architectuur.
 4. Koninklijk Paleis, Phnom Penh: Het schitterende paleiscomplex in de hoofdstad herbergt de Zilveren Pagode en is een symbool van koninklijke pracht.
 5. Tuol Sleng Genocide Museum: Een ontroerend museum dat herinnert aan de gruwelen van de Rode Khmer, gevestigd in een voormalige gevangenis.
 6. Killing Fields van Choeung Ek: Een aangrijpend gedenkteken voor de slachtoffers van de Rode Khmer, met een pagode vol schedels en beenderen.
 7. Battambang: Een charmante stad met historische gebouwen, bamboetreinen en de beroemde Killing Caves.
 8. Kep: Een kustplaatsje met prachtige stranden en de mogelijkheid om heerlijke verse krabgerechten te proeven.
 9. Ratanakiri: Een provincie in het noordoosten van Cambodja, bekend om zijn weelderige jungle, inheemse culturen en kratermeren.
 10. Sihanoukville en de eilanden: Ontspan op de stranden van Sihanoukville en verken de nabijgelegen eilanden zoals Koh Rong en Koh Rong Samloem.
Vijf interessante feiten over vakantieland Cambodja:
 1. Angkor Wat en het Khmer-rijk: Angkor Wat is niet alleen een tempel, maar ook het grootste religieuze monument ter wereld. Het getuigt van de grootsheid van het oude Khmer-rijk, dat ooit een van de meest geavanceerde beschavingen in Zuidoost-Azië was.
 2. Khmer Rouge en Genocidemuseum: Cambodja heeft een tragische recente geschiedenis met het bewind van de Rode Khmer. Het Tuol Sleng Genocidemuseum in Phnom Penh herinnert aan de gruwelijke periode van 1975-1979.
 3. Tonlé Sap-meer: Cambodja herbergt het grootste zoetwatermeer van Zuidoost-Azië, de Tonlé Sap. Het waterpeil verandert dramatisch met de seizoenen en ondersteunt een rijke biodiversiteit en drijvende dorpen.
 4. Tempelstad Siem Reap: Siem Reap is de toegangspoort tot Angkor Wat en heeft zich ontwikkeld tot een bruisende stad met talloze restaurants, markten en uitgaansgelegenheden.
 5. Traditionele Apsara-dans: De Apsara-dans is een elegante Cambodjaanse kunstvorm die vaak wordt uitgevoerd in restaurants en culturele shows. Het vertelt verhalen uit de mythologie en is een integraal onderdeel van de Cambodjaanse cultuur.

Cambodja reis boeken? Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan:

Tui
Riksja
Expedia
Djoser
333 Travel

Of stel zelf samen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Cambodja? Neem contact met ons op.