Burundi

Burundi

Burundi

Burundi, gelegen in Oost-Afrika, betovert met zijn prachtige landschappen, zoals het Tanganyikameer, historische bezienswaardigheden, traditionele cultuur en warme gastvrijheid.

Tien bezienswaardigheden Burundi:
 1. Bujumbura: Verken de bruisende hoofdstad Bujumbura, met zijn kleurrijke markten, historische gebouwen en de prachtige kustlijn van het Tanganyikameer.
 2. Kibira National Park: Bezoek Kibira National Park, een weelderig regenwoud met een overvloed aan flora en fauna, waaronder chimpansees en verschillende vogelsoorten.
 3. Rusizi National Park: Ga op safari in Rusizi National Park, gelegen aan de oevers van het Tanganyikameer, waar je nijlpaarden, krokodillen en diverse vogels kunt spotten.
 4. Gishora Drum Sanctuary: Bezoek het Gishora Drum Sanctuary, een archeologische vindplaats die bekend staat om zijn oude ceremoniële trommels en culturele betekenis.
 5. Source of the Nile: Ontdek de bron van de rivier de Nijl in Rutovu, waar het opborrelt uit de grond en een schilderachtig landschap creëert.
 6. Saga Beach: Geniet van Saga Beach, een prachtig zandstrand aan de oevers van het Tanganyikameer, perfect om te ontspannen en te zwemmen.
 7. Karera Falls: Bezoek de Karera-watervallen, een spectaculaire waterval in het noorden van Burundi, omgeven door weelderig groen en rotsformaties.
 8. Ruvubu National Park: Verken Ruvubu National Park, het grootste wildreservaat van Burundi, met diverse diersoorten, waaronder nijlpaarden, olifanten en antilopen.
 9. Kigwena Natural Forest: Maak een wandeling door het Kigwena Natural Forest, een beschermd bosgebied met een verscheidenheid aan boomsoorten en vogels.
 10. Livingstone-Stanley Monument: Bezoek het Livingstone-Stanley Monument in Mugere, ter ere van de ontmoeting tussen de ontdekkingsreizigers David Livingstone en Henry Morton Stanley.
Vijf interessante feiten over Burundi:
 1. Hartvormig land: Burundi wordt soms het “Hart van Afrika” genoemd vanwege de unieke vorm van het land op kaarten, die lijkt op een hart.
 2. Grootste producent van robijn: Burundi is een van ’s werelds grootste producenten van robijnen, waarbij de edelstenen worden gewonnen in de Muhinga-regio.
 3. Culturele trommeltraditie: Burundi heeft een rijke trommeltraditie, waarbij ceremoniële trommels, bekend als “Karyenda”, een belangrijke rol spelen in de cultuur en de sociale evenementen van het land.
 4. Heuvelachtig landschap: Het landschap van Burundi wordt gekenmerkt door glooiende heuvels en bergen, waardoor het een prachtige omgeving is met weelderige groene landschappen.
 5. Land van duizend heuvels: Burundi staat bekend als het “Land van de Duizend Heuvels” vanwege de talloze heuvels en valleien die het landschap sieren.

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie? Neem contact met ons op.