Burkina Faso

Burkina Faso

Burkina Faso

Burkina Faso, gelegen in West-Afrika, biedt een mix van kleurrijke markten, fascinerende culturen, traditionele muziek, architectuur en prachtige landschappen.

Op dit moment heeft Burkina Faso een negatief reisadvies.

Tien bezienswaardigheden Burkina Faso:
 1. Ouagadougou: Verken de bruisende hoofdstad Ouagadougou, waar je lokale markten, musea en de Grote Moskee kunt bezoeken.
 2. Banfora: Ontdek Banfora, een stad omgeven door prachtige natuurlijke landschappen, zoals de Karfiguéla-watervallen, de Dômes de Fabedougou en het Tengrela-meer.
 3. Gorom-Gorom-markt: Bezoek de kleurrijke Gorom-Gorom-markt, een belangrijke handelsplaats in de Sahel-regio, waar je lokale ambachten, specerijen en traditionele producten kunt vinden.
 4. Bobo-Dioulasso: Verken Bobo-Dioulasso, de op een na grootste stad van Burkina Faso, met zijn historische wijk, de Grote Moskee en het Mausoleum van Bobo-Dioulasso.
 5. Ruins van Loropéni: Bezoek de ruïnes van Loropéni, een UNESCO-werelderfgoedlocatie en een oude vesting die teruggaat tot de 11e eeuw.
 6. Sindou Peaks: Verken de spectaculaire rotsformaties van de Sindou Peaks in het zuidwesten van Burkina Faso, waar je kunt wandelen en genieten van het adembenemende landschap.
 7. Tiébélé: Bezoek het traditionele dorp Tiébélé, bekend om zijn unieke architectuur en traditionele muurschilderingen.
 8. Nazinga Game Ranch: Ga op safari in de Nazinga Game Ranch, een wildreservaat waar je olifanten, leeuwen, giraffen en andere dieren kunt zien.
 9. Sindou Reserve: Verken de Sindou Reserve, een beschermde natuurgebied met een overvloed aan flora en fauna, waaronder verschillende soorten apen en vogels.
 10. Bani Village: Bezoek het Bani Village, waar je de kans krijgt om de traditionele cultuur en levensstijl van de Mossi-bevolking te ervaren.
Vijf interessante feiten over Burkuna Faso:
 1. Burkina Faso betekent “het land van de oprechte mensen” in de lokale talen Moore en Dioula, en werd aangenomen als de nieuwe naam van het land in 1984.
 2. Culturele diversiteit: de thuisbasis van meer dan 60 etnische groepen, elk met hun eigen tradities, talen en culturele praktijken.
 3. Festivals: Burkina Faso staat bekend om zijn levendige en kleurrijke festivals, zoals het FESPACO-filmfestival, het grootste filmfestival van Afrika, en het FESTIMA-maskerfestival.
 4. Gastvrijheid: De bevolking staat bekend om zijn warme gastvrijheid en vriendelijkheid jegens bezoekers, waardoor reizigers zich welkom voelen.
 5. Kunst en ambachten: Het land heeft een rijke traditie van kunst en ambachten, waaronder houtsnijwerk, maskers, textiel en juwelen, die de creativiteit en vaardigheid van de lokale ambachtslieden weerspiegelen.

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie? Neem contact met ons op.