Brazilie

Brazilie

Brazilie

Brazilie, het grootste land in Zuid-Amerika, staat bekend om zijn weelderige Amazone-regenwoud, levendige steden zoals Rio de Janeiro en Sao Paulo, en prachtige stranden zoals Copacabana.

Beste reistijd Brazilie: hele jaar
Visum nodig: nee
Vliegduur: 12 uur
Taal: Portugees
Inentingen: Aanbevolen DTP, hepatitis A

Bekijk en vergelijk eenvoudig het meest complete aanbod aan pakketreizen Brazilië van Nederlandse reisorganisaties:
(Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan)

Koning Aap
Shoestring
Djoser
Riksja
Expedia

Of stel zelf samen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Tien bezienswaardigheden Brazilië:
 1. Christus de Verlosser (Cristo Redentor): Bezoek het iconische standbeeld van Christus, gelegen op de top van de Corcovado-berg in Rio de Janeiro, met een adembenemend uitzicht over de stad.
 2. Iguazú-watervallen: Verken de spectaculaire watervallen op de grens van Brazilië en Argentinië, die tot de grootste en meest indrukwekkende ter wereld behoren.
 3. Amazone-regenwoud: Ervaar de weelderige biodiversiteit van het Amazone-regenwoud, ’s werelds grootste tropische regenwoud, dat zich uitstrekt over verschillende landen, waaronder Brazilië.
 4. Copacabana-strand: Geniet van het beroemde strand van Copacabana in Rio de Janeiro, met zijn gouden zand, bruisende sfeer en levendige strandcultuur.
 5. Pantanal: Verken de uitgestrekte moeraslanden van de Pantanal, een van ’s werelds grootste wetlandgebieden, met een overvloed aan flora en fauna.
 6. Pelourinho: Bezoek het historische centrum van Salvador, genaamd Pelourinho, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat vanwege zijn kleurrijke koloniale architectuur en levendige cultuur.
 7. Lençóis Maranhenses: Ontdek de betoverende schoonheid van de Lençóis Maranhenses, een uniek nationaal park met uitgestrekte duinen en heldere zoetwaterlagunes.
 8. Fernando de Noronha: Bezoek de afgelegen archipel Fernando de Noronha, een paradijs voor natuurliefhebbers, met ongerepte stranden, kristalhelder water en een overvloed aan zeeleven.
 9. Olinda: Wandel door de charmante stad Olinda, een UNESCO-werelderfgoed, bekend om zijn koloniale architectuur, levendige straatfeesten en kunstscene.
 10. Ouro Preto: Verken de historische stad Ouro Preto, een andere UNESCO-werelderfgoedlocatie, met zijn barokke kerken, geplaveide straatjes en rijke mijnbouwgeschiedenis.
Vijf interessante feiten over vakantieland:
 1. Amazone-regenwoud: Brazilië herbergt het grootste deel van het Amazone-regenwoud, dat meer dan de helft van ’s werelds tropische regenwoud beslaat en een ongekende biodiversiteit heeft.
 2. Carnaval: Brazilië staat bekend om zijn spectaculaire carnavalsvieringen. Rio de Janeiro organiseert een van de grootste en meest bekende carnavalsoptochten ter wereld, met kleurrijke kostuums, dansen en muziek.
 3. Voetbalcultuur: Brazilië is beroemd om zijn passie voor voetbal. Het land heeft een rijke voetbalgeschiedenis en heeft veel wereldberoemde voetballers voortgebracht, waaronder Pelé, Ronaldo en Neymar.
 4. Pantanal: De Pantanal is het grootste moerasland ter wereld en herbergt een opmerkelijke verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder kaaimannen, reuzenotters en jaguars.
 5. Wereldwonderen: Brazilië is de thuisbasis van twee van de Nieuwe Zeven Wereldwonderen: het Christus de Verlosser-standbeeld in Rio de Janeiro en de Iguazú-watervallen op de grens met Argentinië.
Brazilië reis boeken? Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan)

Koning Aap
Shoestring
Djoser
Riksja
Expedia

Of stel zelf samen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Brazilie? Neem contact met ons op.