Botswana

Botswana

Botswana

Botswana, gelegen in zuidelijk Afrika, biedt spectaculaire wildreservaten, zoals de Okavango-delta en Chobe National Park, waar bezoekers kunnen genieten van ongerepte natuur en wilde dieren.

Beste reistijd Botswana: april t/m oktober
Visum nodig: nee
Vliegduur: 13 uur
Taal: Engels
Inentingen: Aanbevolen DTP, hepatitis A

Bekijk en vergelijk eenvoudig het meest complete aanbod aan pakketreizen Botswana van Nederlandse reisorganisaties:
(Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan)

Tenzing Travel
Djoser
Riskja Travel
Van Verre
Shoestring
Koning Aap
Afrikaplus

Zelf samenstellen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Tien bezienswaardigheden Botswana:
 1. Okavango-delta: Verken de adembenemende Okavango-delta, een van ’s werelds grootste binnenlandse delta’s en een paradijs voor wilde dieren.
 2. Chobe National Park: Ga op safari in Chobe National Park, bekend om zijn grote populaties olifanten en andere dieren, en maak een boottocht over de Chobe-rivier.
 3. Makgadikgadi-zoutpannen: Bezoek de uitgestrekte Makgadikgadi-zoutpannen, een landschap van zoutvlaktes en eilanden, waar je unieke woestijndieren kunt zien en deelnemen aan traditionele activiteiten.
 4. Moremi Game Reserve: Verken het Moremi Game Reserve, een van de mooiste wildreservaten van Afrika, dat een diversiteit aan wilde dieren en prachtige landschappen biedt.
 5. Khama Rhino Sanctuary: Bezoek het Khama Rhino Sanctuary, een toevluchtsoord voor bedreigde neushorens, waar je deze majestueuze dieren van dichtbij kunt zien.
 6. Tsodilo Hills: Ontdek de Tsodilo Hills, een heilige plek voor de San-bevolking, met rotsschilderingen die teruggaan tot duizenden jaren geleden.
 7. Nxai Pan National Park: Bezoek het Nxai Pan National Park, dat zowel graslanden als zoutpannen omvat en een spectaculaire plek is om wilde dieren te observeren.
 8. Central Kalahari Game Reserve: Verken het uitgestrekte Central Kalahari Game Reserve, de op een na grootste wildreservaat ter wereld, dat een unieke woestijnwildernis biedt.
 9. Tuli Block: Ontdek het Tuli Block, een regio met een overvloed aan wilde dieren en landschappelijke schoonheid, ideaal voor game drives en wandelsafari’s.
 10. Gaborone: Verken de bruisende hoofdstad Gaborone, met zijn moderne architectuur, levendige markten en culturele bezienswaardigheden zoals het Nationaal Museum.
Vijf interessante feiten over Botswana:
 1. Rijk aan wilde dieren: Botswana staat bekend om zijn overvloed aan wilde dieren, waaronder olifanten, leeuwen, luipaarden, neushoorns, giraffen en nog veel meer. Het is een paradijs voor safariliefhebbers.
 2. Okavango-delta: De Okavango-delta in Botswana is ’s werelds grootste binnenlandse delta en een UNESCO Werelderfgoedlocatie. Het biedt een uniek ecosysteem met moerassen, kanalen en een overvloed aan wilde dieren.
 3. Politieke stabiliteit: Botswana is een van de meest stabiele landen in Afrika, met een langdurige democratie en vreedzame politieke overgangen sinds de onafhankelijkheid in 1966.
 4. Community-based tourism: Botswana heeft met succes community-based tourism geïmplementeerd, waar lokale gemeenschappen actief betrokken zijn bij het beheer en de exploitatie van toeristische activiteiten, wat zorgt voor duurzame ontwikkeling en behoud van natuurlijke hulpbronnen.
 5. Kalahari-woestijn: Het grootste deel van Botswana wordt bedekt door de uitgestrekte Kalahari-woestijn, een halfwoestijngebied dat een thuis biedt aan unieke flora en fauna, evenals de traditionele San-bevolking.

Botswana reis boeken? Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan:

Tenzing Travel
Djoser
Riskja Travel
Van Verre
Shoestring
Koning Aap
Afrikaplus

Of stel zelf samen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Botswana? Neem contact met ons op.