Bolivia

Bolivia

Bolivia

Bolivia, gelegen in het hart van Zuid-Amerika, biedt adembenemende landschappen, zoals de Salar de Uyuni, de Amazone-jungle en historische steden zoals Sucre en La Paz.

Beste reistijd Bolivia: mei t/m oktober
Visum nodig: nee
Vliegduur: 18 uur
Taal: Spaans
Inentingen: Aanbevolen DTP, hepatitis A

Bekijk en vergelijk eenvoudig het meest complete aanbod aan pakketreizen Bolivia van Nederlandse reisorganisaties:
(Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan)

Koning Aap
Shoestring
Djoser
Riksja
Expedia

Zelf samenstellen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Tien bezienswaardigheden Bolivia:
 1. Salar de Uyuni: Verken de grootste zoutvlakte ter wereld, een surrealistisch landschap van zoutvlaktes, kleurrijke lagunes en vulkanen.
 2. Tiwanaku: Bezoek de oude archeologische vindplaats van Tiwanaku, die getuigt van de bloeiende precolumbiaanse beschaving.
 3. La Paz: Verken de hoogstgelegen hoofdstad ter wereld, omringd door indrukwekkende bergen en kleurrijke markten zoals de beroemde heksenmarkt.
 4. Sucre: Ontdek de charmante koloniale stad Sucre, een UNESCO-werelderfgoed, met zijn prachtige architectuur en rijke geschiedenis.
 5. Potosí: Verken de voormalige zilvermijnstad Potosí, waar je de Cerro Rico kunt bezoeken en meer kunt leren over de mijnbouwgeschiedenis.
 6. Copacabana en het Titicacameer: Bezoek het schilderachtige stadje Copacabana aan de oevers van het Titicacameer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld, en ontdek de prachtige eilanden zoals Isla del Sol.
 7. Rurrenabaque: Maak een uitstapje naar Rurrenabaque, de toegangspoort tot de betoverende Amazone-jungle van Bolivia, waar je kunt genieten van boottochten en wildlife kunt spotten.
 8. Yungas Road: Durf de legendarische Death Road (Yungas Road) te trotseren, een gevaarlijke bergweg die bekend staat om zijn adembenemende uitzichten en uitdagende fietsroutes.
 9. Laguna Colorada: Bewonder de prachtige rode kleur van Laguna Colorada, een van de vele kleurrijke hooglandmeren in het Eduardo Avaroa Andean Fauna National Reserve.
 10. Samaipata: Bezoek de archeologische vindplaats El Fuerte de Samaipata, een mysterieus pre-Inca-complex dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.
Vijf interessante feiten over vakantieland Bolivia:
 1. Hoogste hoofdstad ter wereld: La Paz is de hoogstgelegen hoofdstad ter wereld, gelegen op een hoogte van meer dan 3.500 meter boven zeeniveau. Dit zorgt voor adembenemende uitzichten en een unieke ervaring voor bezoekers.
 2. Salar de Uyuni: Bolivia is de thuisbasis van de Salar de Uyuni, de grootste zoutvlakte ter wereld. Met zijn uitgestrekte witte oppervlakte en unieke optische illusies trekt het duizenden reizigers aan.
 3. Inheemse culturen: Bolivia heeft een rijke inheemse cultuur, waarvan de Aymara- en Quechua-bevolking de grootste groepen vormen. De traditionele kleding, ambachten en festiviteiten van deze culturen zijn levendig en kleurrijk.
 4. Titicacameer: Het Titicacameer, gelegen op de grens van Bolivia en Peru, is het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Het staat bekend om zijn prachtige landschap, drijvende eilanden en traditionele dorpen.
 5. Andesgebergte: Bolivia wordt doorkruist door het majestueuze Andesgebergte, met enkele van de hoogste bergtoppen van het continent. Het biedt geweldige mogelijkheden voor trektochten, bergbeklimmen en avontuurlijke activiteiten.

Bolivia reis boeken? Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan:

Koning Aap
Shoestring
Djoser
Riksja
Expedia

Of stel zelf samen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Bolivia? Neem contact met ons op.