Benin

Benin

Benin

Benin, gelegen in West-Afrika, verwelkomt bezoekers met zijn rijke geschiedenis, kleurrijke markten, voodoo-cultuur, prachtige stranden en natuurlijke schoonheid.

Beste reistijd Benin: januari t/m maart en augustus t/m december
Visum nodig: ja
Vliegduur: 14 uur
Taal: Frans
Inentingen: Ja, gele koorts. Aanbevolen DTP en Hepatitis A

Reisorganisaties pakketreizen Benin:
Expedia

Zelf samenstellen: Booking.com – Google Flights

Tien bezienswaardigheden Benin:
 1. Porto-Novo: Verken de hoofdstad Porto-Novo, met zijn koloniale architectuur, musea en het koninklijk paleis van de koning van Porto-Novo.
 2. Ouidah: Bezoek Ouidah, een historische stad en belangrijk centrum van de voodoo-religie, met zijn slavenroute, tempels en het Voodoo Museum.
 3. Ganvié: Ontdek Ganvié, ook wel het “Venetië van Afrika” genoemd, een drijvend dorp op het meer Nokoué, waar de inwoners in palenhuizen leven.
 4. Abomey: Verken de oude koninklijke stad Abomey, waar je het historische paleiscomplex kunt bezoeken en meer kunt leren over de Dahomey-rijksgeschiedenis.
 5. Pendjari National Park: Ga op safari in het Pendjari National Park, een prachtig natuurgebied dat de thuisbasis is van olifanten, leeuwen, luipaarden en andere wilde dieren.
 6. Grand-Popo: Geniet van de serene stranden en de ontspannen sfeer van Grand-Popo, een kustplaatsje met oude slavenforten en mangrovebossen.
 7. Natitingou: Bezoek Natitingou, de toegangspoort tot de Atakora-bergketen, waar je traditionele Tammari-dorpen en prachtige landschappen kunt verkennen.
 8. Dassa-Zoumé: Verken Dassa-Zoumé, een stad in de bergen van Benin, bekend om zijn heilige bossen, traditionele geneeskunde en spirituele praktijken.
 9. Taneka-gebied: Maak kennis met de Taneka-gemeenschap in het noorden van Benin, waar je hun traditionele levensstijl, architectuur en ambachten kunt ervaren.
 10. W National Park: Verken het W National Park, dat zich uitstrekt over Benin, Niger en Burkina Faso, en dat een diversiteit aan wilde dieren en prachtige landschappen biedt.
Vijf interessante feiten over Benin:
 1. Voodoo-erfgoed: Het land staat bekend als de geboorteplaats van de voodoo-religie, die diep geworteld is in de cultuur en het dagelijks leven van de mensen. Het land heeft verschillende voodoo-tempels en ceremonies.
 2. Slavenroute: Benin was een belangrijk knooppunt in de trans-Atlantische slavenhandel. De stad Ouidah heeft een slavenroute, bekend als de “Poort van Niet-terugkeer”, die herinnert aan dit tragische verleden.
 3. Koningrijk Dahomey: Benin was ooit de thuisbasis van het machtige koninkrijk Dahomey, dat bekend stond om zijn krijgers, de Amazones, en rijke cultuur. Veel van de koninklijke paleizen zijn nu UNESCO-werelderfgoed.
 4. Kleurrijke markten: Benin heeft levendige markten waar je lokale ambachten, traditionele stoffen, exotisch fruit en kruiden kunt vinden. De Dantokpa-markt in Cotonou is een van de grootste openluchtmarkten in West-Afrika.
 5. Natuurlijke schoonheid: Het land biedt een divers landschap, van de uitgestrekte savannes in het noorden tot weelderige bossen, mangroves en prachtige stranden aan de kust. Het land heeft ook nationale parken met een overvloed aan wilde dieren.

Benin reis boeken? Ga naar:

Expedia

Of stel zelf samen: Booking.com – Google Flights

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Benin? Neem contact met ons op.