Bahrein

Bahrein

bahrein

Bahrein, een eilandstaat in de Perzische Golf, biedt een combinatie van moderne architectuur, historische bezienswaardigheden, gastvrijheid en een bruisend nachtleven.

Beste reistijd Bahrein: november t/m maart
Visum nodig: ja
Vliegduur: 10 uur
Taal: Arabisch
Inentingen: Aanbevolen: DTP (Difterie, Tetanus en Polio) Hepatitis A (besmettelijke geelzucht).

Bekijk en vergelijk eenvoudig het meest complete aanbod aan pakketreizen Bahrein van Nederlandse reisorganisaties:
(Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan)

Tui
D-reizen

Of zelf samenstellen: Google Flights – Booking.com – Sunny Cars

Tien bezienswaardigheden Bahrein:
 1. Qal’at al-Bahrain (Bahrain Fort) – Een UNESCO-werelderfgoed, een oude fortificatie die teruggaat tot de Dilmun-beschaving.
 2. Al Fateh Grand Mosque – Een prachtige moskee met een indrukwekkende koepel en de grootste gebedshal in Bahrein.
 3. Bahrain National Museum – Een museum dat de geschiedenis en cultuur toont, met archeologische artefacten en tentoonstellingen.
 4. Tree of Life – Een mysterieuze boom die midden in de woestijn staat en al eeuwenlang overleeft zonder zichtbare waterbron.
 5. Bahrain International Circuit – Een ultramoderne racebaan die gastheer is van de Formule 1 Grand Prix.
 6. Bab Al Bahrain – De historische poort die de oude en moderne delen van de hoofdstad Manama met elkaar verbindt.
 7. Beit Al Qur’an – Een museum en cultureel centrum gewijd aan de studie en tentoonstelling van islamitische kunst en manuscripten.
 8. Bahrain World Trade Center – Een opvallend gebouw met dubbele torens die worden aangedreven door windturbines, een symbool van duurzaamheid.
 9. Al Areen Wildlife Park – Een natuurreservaat dat een verscheidenheid aan wilde dieren herbergt, waaronder gazellen, oryxen en exotische vogels.
 10. Bahrain Fort Museum – Een museum dat zich bevindt in de gerestaureerde gebouwen van het fort, met tentoonstellingen over de geschiedenis.
Vijf interessante feiten over Bahrein:
 1. Bahrein is een eilandstaat gelegen in de Perzische Golf en staat bekend als het meest open en liberale land in de regio.
 2. Het heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid, met overblijfselen en artefacten die dateren uit de Dilmun-beschaving, die meer dan 4.000 jaar oud is.
 3. Het land is de thuisbasis van het Formule 1 Grand Prix-circuit, een van de meest opvallende en moderne racebanen ter wereld.
 4. Het heeft een bloeiende kunst- en cultuurscene, met diverse galerijen, kunstfestivals en culturele evenementen die het erfgoed en de hedendaagse kunst van Bahrein vieren.
 5. Bahrein is een belangrijk financieel centrum in de regio, met een bloeiende bank- en verzekeringssector, en wordt vaak aangeduid als de “Wall Street van het Midden-Oosten”.

Bahrein vakantie boeken? Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan:

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Bahrein? Neem contact met ons op.