Argentinie

Argentinie

Argentinie

Argentinie, gelegen in Zuid-Amerika, biedt diverse landschappen, van de bruisende stad Buenos Aires tot de adembenemende natuur van Patagonië en de majestueuze Iguazú-watervallen.

Beste reistijd Argentinie: Sep t/m nov, april, mei
Visum nodig: nee
Vliegduur: 16 uur
Taal: Spaans
Inentingen: Aanbevolen DTP, gele koorts, hepatitis A

Bekijk en vergelijk eenvoudig het meest complete aanbod aan pakketreizen Argentinië van Nederlandse reisorganisaties:
(Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan)

Tenzing Travel
Koning Aap
Shoestring
Djoser
Riksja
SRC
333 Travel

Zelf samenstellen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Tien bezienswaardigheden Argentinie:

 1. Buenos Aires: Verken de bruisende hoofdstad met zijn levendige wijken, historische gebouwen en tangodansers op straat.
 2. Iguazú-watervallen: Bewonder de spectaculaire watervallen in het nationale park Iguazú, een van ’s werelds meest indrukwekkende natuurgebieden.
 3. Perito Moreno-gletsjer: Bezoek de adembenemende gletsjer in het Los Glaciares National Park en zie hoe enorme ijsblokken in het water storten.
 4. Ushuaia: Ontdek de meest zuidelijke stad ter wereld, gelegen in het prachtige landschap van Vuurland, en maak een boottocht door het Beaglekanaal.
 5. Bariloche: Geniet van de schitterende meren en bergen van het Lake District en proef de heerlijke chocolade waar de stad bekend om staat.
 6. Salta: Verken de charmante koloniale stad Salta en bewonder de kleurrijke rotsformaties van de nabijgelegen Quebrada de Humahuaca.
 7. Mendoza: Bezoek de beroemde wijnregio Mendoza, waar je kunt genieten van wijntours, heerlijk eten en prachtige uitzichten op de Andes.
 8. Peninsula Valdes: Spot walvissen, pinguïns, zeeleeuwen en andere zeezoogdieren op dit schiereiland dat door UNESCO is uitgeroepen tot werelderfgoed.
 9. El Calafate: Gebruik dit stadje als uitvalsbasis om de gletsjers van het nationale park Los Glaciares te verkennen, waaronder de beroemde Perito Moreno-gletsjer.
 10. Cordoba: Verken de op een na grootste stad van Argentinië, bekend om zijn historische gebouwen, levendige studentenleven en prachtige omgeving met heuvels en valleien.

Vijf interessante feiten over vakantieland Argentinie:

 1. Tango-oorsprong: Argentinië staat bekend als de geboorteplaats van de sensuele dansstijl tango. Buenos Aires is de ideale plek om de tango te ervaren, met talloze tango-bars en dansscholen.
 2. Grootste watervallen: De Iguazú-watervallen, gelegen op de grens van Argentinië en Brazilië, behoren tot de grootste en meest indrukwekkende watervallen ter wereld. Het nationale park Iguazú staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
 3. Gaucho-cultuur: Argentinië heeft een sterke gaucho-traditie. Gauchos zijn Argentijnse cowboys die bekend staan om hun vaardigheden te paard en hun traditionele kleding, waaronder de typische bolhoed en laarzen.
 4. Mate-cultuur: Mate is een populaire kruidenthee in Argentinië die een belangrijke rol speelt in de cultuur. Argentijnen drinken mate vaak in groepsverband, waarbij ze een speciale metalen beker delen en door een metalen rietje, een bombilla, drinken.
 5. Grootste gletsjer buiten de polen: De Perito Moreno-gletsjer in het Los Glaciares National Park is een van de meest opvallende natuurlijke bezienswaardigheden van Argentinië. Het is de grootste gletsjer ter wereld buiten de polen en trekt jaarlijks duizenden bezoekers die het ijsmassief willen bewonderen.

Argentinië reis boeken? Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan:

Tenzing Travel
Koning Aap
Shoestring
Djoser
Riksja
SRC
333 Travel

Of stel zelf samen: Sunny Cars – Booking.com – Google Flights

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Argentinië? Neem contact met ons op.